sangkut kencing manis.

Assalam..ada x sape2 di cni cek gula asal 5.1..pas minum air gula naik 7..nurse tel bgth kena g klinic cek pulak cek yg dlm 4 kali 1 hari..5.1 tu dh kira ada kencing manis?.

21 Các câu trả lời

Iya.dh dikira kencing manis.. Nanti buat BSP Puasa tak ley lbh 5.1 Lps mkn tak ley lbh 6.7.. Sy gdm diet control..

27/1 ni kena minum air gula kali kedua .. yang first mmg tak sangkut .. harap kali kedua ni pun tak sangkut jugak😬

5y trước

Aamiin , semoga akak pun dipermudahkan segala urusan ye 😊

Nak ty, test mggt tu mmg kena buat 2 kali ke??? Klu 1st time tu ok sekalipun mmg akn buat lg ea kali ke 2??

5y trước

Test setiap kali g cek..nurse tengok jgk..faktor usia..sejarah famly..keguguran n byk lg..terpaksa jgk minum air gula n test lagi.

ye sis..tp paras normal lg lh..tinggi sangt tu yg bhye pada bby..bacaan yg cntik paras 4 ke bawah

5y trước

Oh rendahnya..akk 5 lebih..sbb tu sangkut..sangkut sebelum minum lg..dia pelik pas minum x sangkut pulak huhu..tp kena g kk jgk..

Ye sis .. Wktu mngandung seeloknya bawah 7 slepas mnum .. Sblm minum 5.3 kebawah

5y trước

Tu lah x puas hati akk google2 semlm..5.3 tu x blh..pas minum x leh lebih 7.9..akk x thu result sebenar..

Sma cam sy sis,first mnum air gula xsgkut lg,mnum plk y ke2 trus sgkut naek 7,😟

5y trước

Nurse tu pelik huhu..sebelum minum sangkut..tp pas minum x sangkut..dia mintak jgk akk g kk..esok br nk g..skrg dh ok ke?

Ikut kk kot. Saya puasa 3.9 lepas minum air gula 7.7 pun tak kira gdm lagi

5.1 tu result sblm mkn ke sis ? kalau sblm mkn, mmg tggi gak la tu

5y trước

Terima kasih..in sya Allah..

sy pun yg kedua ni sgkut gdm .. bsp sebulan sekali ..

4y trước

hihi tulah .. kdg2 pening juga nk cntrol makan tp nk bg berat naik..mcm mana tah 😁

Sy nnti 29hb ni minum gula..hrp x sgkut laaa..