Selalu berfikir bukan2

Assalam.. usia kandungan sy dh masuk 2 bulan. Tapi masalah sy selalu berfikir benda2 negetif ttg baby yg akn lahir nnti. Kadang2 sy terfikir, ank akn cacat, lahir pramatang, atau ada masalah lain. Nauzubillah minta sgt dijauhkan😢fikiran tu selalu muncul dlm fikiran dgn tiba2. Dah cuba untuk berfikir benda positif je tapi lepastu mesti akan fikir bukan2 juga. Saya takut. Dh cuba stop fikir bukan2 sampai jadi stress😓 Saya takut apa yg terlintas dlm fikiran sy semua tu akan jadi kenyataan😣 apa perlu saya buat..ada ke yg alami masalah sama mcm saya😭

2 Các câu trả lời

Jauhkan daripada social media. Fokus pada video komik mcm Tom n jerry

cepat2 istighfar kalau terlintas fikir mcm tu.