mommy2 tlg jappp

assalam, sy nk tnya mommy2 yg dh ada pengalaman, sb sy first time nk jadi ibu ni, xthu lg, td pegi checkup, then kena cek jalan, doc ckp baru 1 cm tp dia ckp laluan dah lembut, so kena blik dulu, tp darah dh kua, darah mcm mula2 nk period, xbyk sgt xsikit sgt, normal keee, doc bg sy 2 minggu lg, xmsuk ward trus, jadi skrg ni sy kena tunggu contraction ke dulu mcm mneee, klu darah xbnti kua lg mcm mneee, tlg jawabbbb

1 Trả lời

Sy pnh kne cmtu awk...klau doc suh balik tu xde pe² awk sbb jln br bkk sikit tp klau berlaku tumpah darah yg bwl or air ketuban pecah je awk kne direct g hospital... Biasa klai br bukak 1cm diorg xkn tahan hospital klau keadaan awk masih ok 🙂

5y trước

Aah g swasta sy nk check...cite kat doc tu...pastu dia scan tgok baby dlu lps pd tu br dia tgok buka bpe...mase scan tu dia thu air ketuban kurg...tp muskil jgk sbb g kerajaan ckp xde kurg cuma masa nk tggu pakar je air ketuban pecah... InshaAllah awk ok lagi tu... Biar msok hospital btl² nk beranak awk dr tahan awl sbb nant dia akn selalu tgok jalan buka bpe cm...tu yg xberapa best sbb sakit 😁