Baju baby

Assalam smua nak tanya korang beli baju baby brpa bnyak ye? Baju newborn perlu ke? Ke tak prlu bnyak? Kalau 0-3m tu agak2 brpa lama pkai tu

29 Các câu trả lời

Beli jak untuk 0-3 months punya dulu. Jangan jadi mcm saya sebab semua orang cakap perlu beli baju besar tapi tidak comel baby pakai baju besar ☹️ ambil gambar baby yg pakai baju besar nampak tidak kemas langsung. So beli ja 0-3 months punya cukup untuk pemakaian seminggu then nanti baby besar sudah lagi baru top up / beli saiz baru 😃 good luck sis

sy prepare 11 helai je dulu. pastu rezeki plak ada fmly kasi baju sampai lebih 20 helai total utk nb dan 0-3 month. pada sy, sis prepare dulu utk 3 helai camtu nanti dah 8bulan+ ada la tu org offer nak bagi brg baby. lepas tu kalau rasa tak cukup baru beli lagi

sy dulu byk baca org ckp beli sikit je newborn sbb baby cepat besar. tapi sy tak hirau sy beli byk utk nb. Alhamdulillah anak sy umur 3 bulan pun pakai saiz nb lagi. baju pun x gelebeh sgt. sedang² elok. kalau beli baju besar nampak x cantik pulak baby pakai.

sy beli tgk cutting tp sy cmpur . ada 0-3m , ada 3-6m . kalau sy rasa cutting 0-3m tu besar .sy amik tu je . mmg ramai kwan sy kata bby akn cepat besar tp tu bby dia . bkn bby kita . jd ikot awak nk beli yg mcmne pun . jnji ada baju . heheh.

Saya beli saiz 0-3 months 15 pasang. Termasuk baju lengan panjang, lengan pendek, singlet, jumpsuit dan baju lubang2. Saya banyak beli baju yg butang dekat depan. Senang sikit nak pakai kan. Nnti baby dah keluar baru beli baju 3-6 months pulak.

saya beli 0-3m dlm 2 3 helai jee . yg lain semua 3-6m . sbb kalau ukur baju yg 0-3m dgn 3-6m tu tak banyak beza pun sis , besar sikit jee . so rugi kalau beli banyak 0-3 . maybe 0-3 tu pakai masa dkt hosp nanti

saya byk beli kat shopee je , beli set ada 9 pasang bawah rm50 siap postage . untuk 0-3 cukup , nanti boleh tambah lagi kalau dh x muat . saya suka beli warna unisex . kalau ada anak lagi boleh pakai balik hehehe .

1y trước

*selesa*

sennag cte awk bli je bju bsar 6-12 tahan lama klu nb tu xprlu bli pn xpe bli saiz 0-6 pn boleh sbb jenis sy la klu beli bju smua bsae sbb nk pkai lama. .ank sy lahir je dh 3kg lebih trplng apada awk lah. .kn

Saya beli 0-3m je. beli 8 pasang je, bila cakap dengan mak angkat 8 pasang dia kata dah banyak hm dalam hati bila baby pakai kotor nanti nak kena basuh hari-2 belum lagi musim hujan ..

saya beli 10pasang je kalau saya.. risau beli banyak2 baby cepat besar.. kalau 10pasang tu tak cukup lepas bersalin pun bole topup minta tolong hubsand beli 🤭