baju baby

Salam sis smua bole x bg pendapat Untuk persiapan kelahiran 1) Brapa bnyak Baju newborn yg Perlu kne Beli? 2)pampers jenama apa ssuai untuk newborn Dan Brapa bnyak? Mohon pndapat terima kasih

10 Các câu trả lời

Ikut saya saiz nb cukup la 2 pasang baju siang 2 pasang baju mlm..selebihnya ada yg o-3mths ada yg 0-6mths. Sy mmg xbeli banyak sebab baby akan cepat besar so pakai ulang2 je. Jenama ikutla kemampuan sis. Saya beli fiffy atau pureen je. Lgi pun sedara banyak bagi baju anak masing2 sbb sume da besar..rezeki utk anak la kan..

Wslm bgi sy newborn tk prlu byk pun, sb bby cpt mbsr , bayi bru lahr byk guna pmpr kdg xsmpai smgu. Ikut kmampuan la. Sb bby kunng mmg byk berk and kncg. Dryps ok. Tp dsbkn byk sgt kgunaan sy beli fitti je dlu. Skrg dah sbln lebih , bru tkaq blik ke dryps

Untuk size nb, 3 pasang baju dah okay kot. Kejap sangat pakai kalau size nb tu. Beli yg size 0-6 months lagi okay boleh pakai lama sikit. For lampin nb I pakai drypers, beli satu pack je dulu. My baby dulu one and a half pack je dah lompat size.

Bergantung dari bajet sis...klu lebih bajet,sis beli laa y set baju...pagi& mlam punya...soal pmper tuh sya syorkan drypers newborn sis...

10 pasang.. Sy beli drypes NB.. Sis beli pek kecil dlu la try sbb kadang2 Ada baby kulit sensitive dia x ngam dgn drypes

Kalu saya sis..3baju tuk pagi 3 lagi tuk mlm..sbb bby ni cepat sgt mnbesar..jgn beli bnyk2 bju bby..bby cepat besar

Sy bli baju dlm 10 psg tp semua 0-3 bulan, xbli nb punya.. pampers pakai petpet sbb murah n bby byk membuang..

Newborn tak perlu banyak sangat, ada baby cepat sangat membesar. Diaper Mamypoko

Beli baju lubang2 lebih sikit dik bg rumah yg xd icon mcm sy ni. Huhu..pnas..

Org kata barang newborn jangan beli bebanyak sebab baby cepat membesar.