ubat cacing

assalam shu nak tnya ari ni g ambik ubat cacing kk bg yg pil nyaa.. senang x nk bg kat ank??

14 Các câu trả lời

Utk kanak2, ubat cacing jenis tablet biasanya ada perisa. Kalau yg KK bagi rasanya takde perisa. Puan boleh dapatkan dr farmasi kalau nk tablet berperisa. Tp kalau rasa susah nak telan,puan boleh beli jenis cecair. Masukkan je dalam minuman sbb mmg boleh dicampur. Anak takkan perasan pun. Dan ubat cacing skrg dah x macam dulu. Dia akan hancurkan cacing dalam perut. Takde dah keluar2 masa berak.

5y trước

tu laa esk kna beli farmasi laa

Anak sy skrg 2 tahun 2 bulan belum pernah klinik bagi ubt cacing berat badan pun kurang. Sy beli sendiri ubat cacing d farmasi jenis tablet perisa coklat mmg anak suka makan. Sy bagi anak mkn wktu umur dia 2 tahun 1 bulan, anak jenis memilih makanan tpi cepatnya naik berat lepas mkn ubt cacing. Rasa tak larat dh nak dkung dia.😁

4y trước

sis berat lmbtnsik dbb cacing ke ?

Sy kerja di farmasi, kalau brand noxworm/zentel mmg boleh campur dalam air sis. Kalau anak jenis makan yg tablet, boleh beli jenama champ. Dia rasa coklat. Bg anak mkn mcm makan gula2. Senang. Kalau anak 2 tahun genap2 ikut bulan, kena habiskan dos tu. Bg waktu anak sihat. Kalau dia tgh x sihat, x digalakkan.

Pecah2 kan ubat tu, then bancuh dgn jus..sbb anak sy pun xmau kunyah pil tu. Tp bancuh ngan jus habis jak..janji ubat tu di kasi habis, dan anak xmuntah.

sy dah bg td dia ubt cacing pil tu skali muntah hbis.. xsdp ke rsa nyaa.. kena bagi lain la ni.. dah la kk bagi satu pil jaa

better jgn sis. takut susu dia xminum habis, jd ubat cacing tu xckup utk membunuh cacing dlm bdn ank nati

Better sis bagi yg jenis cecair, ada perisa vanilla dan pisang. Senang nk bg anak.. Guna syringe..

Bole.. Nurse yg ckp bole.. Sbb sy pun cmpur dlm Susu ank. 😉

ya snang jga tu sis spaya cacing dlm prut ny tklur smua..

Follow instruction dekat kotak ubat cacing tu mommy