Masalah ketika buang air besar

Assalam semua. Saya skrg hamil 17 minggu, anak first. Maaf kalau soalan saya agak menjijikan. Boleh dikatakan setiap hari saya akan buang air besar. Masalahnya najis saya keras. Hari ni, saya perasan ada darah keluar selepas buang air besar & du*** agak pedih. Saya agak risau. Adakah berlaku disbbkan saya suka makan pedas? atau disbbkan meneran? atau disbbkan duduk mencangkung? Dirumah toilet jenis mencangkung. Apa yg perlu saya lakukan. Adakah akan memberi kesan terhadap baby.

1 Trả lời

Kurangkan makan pedas tu. Banyakkan minum air, makan buah dan sayur.

4y trước

🤗