Tak suka air masak

Assalam semua saya nak masuk 10w pregnant. Tp mmg x suka air masak. Minum je trus rasa mual + payau mulut pahit sngat2. Tp kalau vitagen less sugar, milo, jus buah camtu elok pula minum. Air putih je susah nak telan. Cemana ye sis2 skalian? Kang x minum air masak tak elok pula, nak minum tekak xleh nak trima pula. Btw air kami kat rumah ni air coway. Mmg takleh la nak telan air payau je rasa mulut ni

46 Các câu trả lời

kena minum jugak. lagi2 di bulan puasa ni. takut dehydrated. mcm Sy kurang air masak, pergi appointment klinik Desa, sangkut urine ada protein. kena repeat, malam tu minum air masak banyak2, alhamdulillah okay. so jaga2 ya.

macam sy takbole minum air masak rasa mual. coway smua tu takbole bukan kata lpas mngandung mmng dr sblum mngandung , bila minum coway sakit tekak. suami beli air mineral ja telan hari2 1 botol besar dakpun 2.

Mcm sy air masak suhu bilik mmg x boleh telan, akan muntah balik masa first trimester. Tapi air masak yg sejuk2 dari peti boleh telan, so mmg byk minum air sejuk. Mcm tu pun okay je asalkan air kosong

Kalau sy sebelum pregnant minum air mineral je tapi bila pregnant tak boleh minum pulak jadi bloated. Hanya boleh minum air yang direbus je. Sis cuba minum air masak yg direbus mane tau ok 😁

sama sisss sy awal2 mmg xleh go air masak, padahal bestfren tu sblum peknen haha lps peknen ni bila mnum rasa mcm air longkang, last2 sy letak sunquick skit bg bperisa mcmtu, letak buat syarat je haha

11mo trước

Hihi smoga dipermudahkan urusan pregnancy sis. Alhamdulillah dah lepas dah fasa tu . Saya dah 39w dah skrng ni tunggu bersalin je . 😍

Saye pon mase alahan tak boleh minum air masak biasa tu atau air coway.. Tapi saye beli air spritzer boleh je minum. Cuma mahal sikit la , suami saye mmg beli byk yg botol besar kat saye

Kalu tak boleh terima air coway, Cuba air mineral lain pulak. kena ikhtiar jugak. kesian buah pinggang kena kerja extra nanti. bahaya kalau ttbe ada protein ke glucose ke dalam urine

biasa awal2 time tengah alahan mmg tkboleh telan air masak. try minum air coway yg sejuk tu insyAllah boleh telan sy buat mcm tu masa alahan. Alhamdulillah kekal hidrat 😊

Saya pernah alaminya. Sbb air kosong penting untuk tubuh kita, saya minum 3 teguk sekali perlahan lahan. Minum kerap supaya cukup air kosong untuk tubuh kita dlm sehari.

Sama mcm sy masa pregnant..yg boleh sy minum air masak yg duk dlm peti ais je tu pun yg dlm botol.. xboleh pakai cawan kene minum direct botol.. 3bulan jgk la mcm tu.