maaf bertnya #37 week 2 day

Assalam..just nak tnya pendapat..saya ni tanda sakit nak bersalin tu mcm ada...tpi org kata sakit 5 minit tu bru betul sakit bersalin...dh seminggu sakit tmpat kuar bby tu cuma sekrg xberani lgi nak serah diri g sepital takut suh balik...anak² sebelum ni xrsa sakit sbb bersalin paksa...sakut di pangkal rahim tu dh terasa

6 Các câu trả lời

Saya dah 38weeks 5days. Sejak 37weeks start malam waktu maghrib je memang sakit2 kat perut. Sampai time nak tidur dalam jam 9-10 mcm tu sakit mengeras. Lepas tu tertidur lah. Kdg2 jam 12 malam atau 1 pagi ada lagi. Kadang2 xde. Tapi sebab ni 2nd baby. Dulu 1st baby dah pernah rasa contraction nak beranak tu mcmmana kalau yg betul2 regular. Yg sekarang ni boleh hilang2 lagi sakitnya, jadi tak pergi hospital. Tapi dah lama juga rasanya sakit tiap malam ni. Bila la ntah baby betul2 nak keluar 😂

5y trước

Hahaha. Confius kan. Serba salah nak ke hospital sbb sakitnya hilang2. Masa checkup jumpa doc, dah bagitau juga. Doc dan nurse kata, tunggu regular baru pergi hospital. Atau baby tak cukup 10 gerak. Jadi penunggu lah ni sekarang 🤣

Dulu sy pun igt cm 2 Klu kontraksi tetap ertinya nk beranak dh .. Tp second baby hr 2 kontraksi xtetap pun .. Tp perut tetap sakit.. Mengeras xdpt tdu .. Kjp2 bgn .. Subuhnya air ketuban pecah .. 😆

5y trước

Mula2 memang x regular.. Tp Lama2 klu dh regular .. Better Get ready ..

Klw skit smpai ke blakang kita itu bru btul2 punya contraction and skit kerap mngencang2 stiap 3 mnit hingga 10 mnit.. Makin lama dia makin sakit

Utk keselamatan puan dan anak x payah takut kena sruh balik..saya pun mcm tu....

Kalau sakit tu buat awak nak nangis baik awak pergi hospital cepat..

5y trước

Ada gmbr app dia x saya nk install

Ni gambar dia.. click gambar tu baru nampak semua.