skincare

Assalam mommy² gojes? sy bru first time nk ad bby. Skrg da 7mggu 5 hari. Skin Muka bila time prgnt nie mulai brubah. Ada x spe² yg alami mcm sy nie & bleh x sggst kan prduk ap yg ok? arap mommy² dpt mmbantu??

24 Các câu trả lời

Wslm.. Sy pun skin brubah.. Sy ni jenis combination skin, but dia jd makin kering since preggy.. N mse first trimester kua jerawat.. But now alhamdullillah skin mkin gojes balik..🤣 Hahahaha.. Sy pkai pncuci muke himalaya yg for dry skin tu, pastu Mario badescu spray color hijau, n alha alfa skin booster.. Tu jek sy pkai....... Kulit mkin cntik laa.. Xde da jerawat, parut jerawat yg mse first trimester tu pun da pudar n bkurang.. Lg stu jgn mndi air pnas lame2 n kerap2 sgt.. Wap tu uat kulit kita kering.. 😌

5y trước

Aah. Sis. Jdi kusam gelap ahhah.Wahh tahniah sis🌷 Da 3 hihi.

sy pon..btimbun2 naik jrawat..mkin truk ni..atas kpla pon naik jgk..sy mls nk pkai ppe skincare..just foundation n lipstik bila nk ke klinik n klua g jln2.klau kat rumah mmg xpkai lsung..mls sgt nk jga muka skrg..alahai ..parut jrwat y lama xhilang lagi..jrawat naik lagi..hahaha

5y trước

Betui. Ad kta gelap hahha ad kta xmau snyum mcm2 🤭🤭

sama la sis. saya start pregnant. jerawat naik. muka tkda seri langsung. tapi sya abaikan je. sbb ramai cakap normal. nanty kulit akan elok balik. skrg dh nk masuk trimester ke3. alhamdulillah kulit tk berjerawat dh. kulit dh elok. sabar sis. kdg sbb hormon kita berubah.

Sorry dear,,masa ngandung ni hormon xstabil mgkin sbb tu skin xcantik..ade yg bawaan nye cantik & sbaliknya,,suami sy sllu pesan jgn takut tak cantik klu ngandung,sbb perempuan ngandung sbnrnye sgt berseri dimata suami..sejuk hati ble suami ckp mcm tu,,

Saya muka jadi kering Dan berjerawat....mula2 pakai skincare shaklee nak dekat 2 tahun ok ja...tp start pregnant mcm x ngam skincare tu...terus tukar pakai body shop skincare...so far ok. Terkawal.and x kering mcm before...tekupas2...huhu

5y trước

Wahhh. Cuma kne speend byk wang skit klu nk beli prdt tu. But mmg rmai ckp brbaloi🌷

sy trimester pertama & kedua elok je skin..mmg xde naik jerawat satu pn..tup2 trimester ketiga kne chickenpox,bukan stkat muka je,bdn2 semua abes hitam2 berbintik bkudis.. skrg ni pkai aloe vera gel je 😂😂

5y trước

Hihi. Alamak. Chpox pon time nie la tbe2 die nk mai😂bsabar la ye mommy. Hihi. Ap2 thniah sis da smpai trimster ke 3. Skit lg je💪

Saya pakai bio essence yg hydration dari sebelum pregnant sampai sekarang. Alhamdulillah kulit muka okay jerawat pon susah sgt nak keluar. Mungkin sbb jenis hydration punya. Sesuai utk semua jenis kulit.

5y trước

Aah sis. Sy g kje pkai tu dr dlu lg sblm kwin. Ssah sy nk pakai lipstck. Nk ktakan sy mmg bkn jnis yg pndai mkup🤣🤣

boleh try snowwhite product.sye pengguna tegar produk ni..🤗n now tgh prgnt 27week.nk usha2..boleh follow up fb sye murni datu islami😄 @ wasap📲www.wasap.my/601123006239/snowwhite 😍

5y trước

😉

Sya naik jerawat kt dahi.... Lepas tu gatal2 cikit kt bhgian bdan.... Tpi lama2 alhamdulillah sembuh dgn sndri.... Xlma pon bnda tu... Mgkin ikot hormon bdn masingw msa mngndung kn....

5y trước

Ya sis. Time mgdung ja mcm nie. Stgle nk hadap 🤭🤭

Sy pun sma.. Sblum ni jerawat ada gk..tp mlu2 nk tumbuh. Skrg ni...mcm cendawan plak..bersepah2😭😭jerawat pasir..tp sakit

5y trước

Hehe..ye sis..