Bersalin Di Hospital Kerajaan Mahal Ke?

Assalam mommies, ni saya anak yang pertama. Jdi pengalaman tu mmg zero lah. Nak tnya kalau bersalin di hospital kerajaan mahal tak kos pembelajaan dia? Kena juga prepare kos dia. Hehe

43 Các câu trả lời

Sy hritu hsptl gomen juge... 3hri 2mlm dpt bius pn epidural n.full bius😅✌... Total kos rm161 je..tp.kelas 3... Baby prem lahir 34mggu... kne msuk nicu on oksigen ..on.antibiotik n etc..bby stay dkt nicu 17hri cas rm148... Xmhl la sis..siapkn lebih... Sbb sy mik.kelas.3 tu murah kut..kul sis mik.kelas 1 or 2 hrga nya lain tuk cas wadnye..xslh sy la..😂✌

Kalau dekat hospital umum sarawak saya beranak normal,bilik aircond ada 6org dalam 1 bilik stay 1may -2nd may bayar rm45.just sediakan dalam rm500 cam tu..my friend kena tahan sbb baby jaundice,kata dia dia bayar rm300-400 tapi dia stay ada dalam 1minggu kat hospital la...cuba buat enquiry kat hospital.kalau tak cuba google.

Saya anak 1st dlu duduk kelas 3. Seminggu warded. X smpai rm200. Kalau sehari dua, berapa ringgit je. Don't worry. Kalau awak pilih kelas 1 ke 2, bilik yg ada ekon and dlm tu 3 4 org, sy duduk ms anak kedua, 2 hari 1 mlm rm300++ tapi kena book dlu. Tkut full.

5y trước

Book ms nk beranak tu. Kire da dtg sepital tu kan.. Suh suami awak ckp kt misi. Kalau ad kosong boleh trus dapat.. Kalau x, kena tunggu ad kosong. Kena duduk wad biasa dlu la. Hihi

Hai mommy. 18/7 sy bersalin govt hosp tp sy n husb bkn keje govt. So kami kene byr. Berapa kos bersalin? Register 15 ringgit, nk balik esoknya byr lg 35 ringgit. Total 50 je sis. Sy dpt bilik 2nd class lg tau. Even x request pun, since wad penuh. 😁

5y trước

Btw sy bersalin anak sulong, normal svd, episiotomy.

hospital kerajaan wad kelas 3 mmg murah sy baru bersalin ceazer + anak masuk nicu 4 hari total dalam RM200 je..kalau nak yg selesa sikit boleh pilih wad kelas 2 ke 1 kalau ada kekosongan..so far wad kelas 3 pon ok je..

5y trước

kalau yg kerja government kelayakan kelas berdasarkan gred

kawan saya bersalin kat hospital kerajaan bila nak discharge bil tak sampai 50 ringgit pun , tu dia duduk 2 hari kt hospital . kalau stay sehari je maybe lagi murah kalau xde masalah apa apa pade mom n baby .

5y trước

Oh faham2, klu sehari lgi murah lh mcm tu. Tkdelah sampai beratus. Ingat sampai beratus utk bersalin dkt sna.

wsalam sya bersalin ceaser kt gov aritu rm100lebih ja skli ngn epidural...3h2m...klu ank kena than wad sbb kuning shari pon xsmpy rm50 bil dia murah sgt....siap dpt mkn free g hehehe

Prepare je lebih, mcm sy emergency czer, rm150+, baby tetiba kena tahan nicu sbb kuning 11 hari, rm130+. Nasib masa tu dh asingkan awal duit utk nk bersalin ☺️

5y trước

Tulah kena asingkan lebih sikit kalau nnti baby kena kuning kena tahan lgi. Thanks

gov pon Ada 1st class taw... Tapi X lebey pon 1k kalau bersalin normal.... hehhee..... kalau class 3 Sama lah yg macam ahli2 lain bagi Tahu... murah2 kann

5y trước

1st class Untuk org awam sis deposit 3k kalau cizer, kalau normal 2k... nanti lepas beranak hospital bagi balance... kalau Keje gomen Ada GL deposit hanya rm800 je.. hehehe... clear x... ni sy survey hsa(hospital sultanah aminah jb)

Xtau berapa sbb pakai GL. Haha. Kalau bayar pn mgkin ratus juga sbb sy warded 10hari. Katil sblh dia cuma bayar rm26 je. Xd mahal pn sis.