Excited first mom

Assalam ibu2 sekalian 😁 alhamdulillah kandungan sy dah mencecah 21w..syukur sgt2 sbb sy ttc bertahun jugak n ade history missed miscarriage n ectopic before this.. depressed kjap nasib baek husband sgt supportive n tak pernah lgsg push sy soal anak 🥹 yelah sbb sy kahwin pun umur 31..ttc almost 5 years..skg umo pun dah kira advanced maternal age dgn ada history lg jadi doc smue mmg betul2 follow up pregnancy sy kali ni..just nak tnye ibu2 kat sini start beli barang kelengkapan baby weeks keberapa eh? Orang tua2 ckp jgn beli awal sgt hehe..sorry sy terlebih excited je.. n boleh suggest ptut start beli apa dulu..sorry ibu2 jgn kecam yaa

2 Các câu trả lời

Alhamdulillah tahniah siss.. during my time dulu saya start beli agak lewat jugak around 7bulan masa tu😅 tak rushing sgt sbb masa tu akak sy byk bagi barang2 baby sbb anak dia pun dah besar..sis tkpe je nk beli awal..start dgn newborn punya barangan la pampers, onesie semua tu..and jgn lupa jugak kelengkapan sis utk bsalin nanti..jaga kandungan leklok🫰🏻

ada kawan pesan kalau nk beli pampers dan botol susu, jangan beli banyak sekaligus. contoh kalau pampers boleh beli trial pack tgk baby sesuai yg mana. ada baby jenis kulit sensitive sikit.