korang beli barang baby start berapa week?

hai, sy harini 23 minggu.. sy dah start beli brg baby utk ank pertama sy. dah 4 thn tunggu. ni kehamilan ke 3 sy. yg 2x haritu sy keguguran waktu 5 minggu dan 9 minggu. berharap sgt utk kali ni. dh buat detail scan baby alhamdulillah normal n ok semuanya. 23 minggu beli brg baby ni kira awal sgt ke?.... mohon doa juga dr kwn² semua supaya sy n anak sy sihat² je dan di permudahkan urusan.

8 Các câu trả lời

Ikut masing2 punya pendapat dan cost nak buat persediaan bila.. tapi mcm style sy beli ansur2 sbb sy bukan jenis yang berduit terus nak beli semua last minit… sy beli ansur2 setiap bulan .. mula dari 6bulan sy dah ansur2 beli dah 😊 lepas je details scan tahu gender terus start beli yang basic dulu .. barut, kain bedung, baju2 sikit 🤭

sy 20w da stat beli skit2.. skrg da msuk 26w.. jln skejap je mengah 😅 nsb la da bli skit awal2.. tngu la setel skola akak abg dia, bru nk cari brg bsar mcm ampaian baju, mini wshing machine, bengkung, pad sy hihii 😁 buat mana yg termampu.. tp excited sbb jarak kehamilan 7tahun.. 😇

Sy 21w bulan lepas dah start beli yang besar² macam baby crib, carseat, ampaian, drawer and tilam. Bulan ni budget sy buat detail scan & beli barang² berpantang. Next dah dekat² 30w baru nak beli barang² baby macam baju, barut and etc ikut gender baby.

Sy beli bila kndungan cecah 30w. Penah ada experience ggur (7w & 15w) jd sy sgt careful bila pregnant kali ke3 ni. Alhamdulillah Allah mudahkan urusan sy & bby, skrg dh 8bln kesayangan sy ☺️

2y trước

alhamdulillah.. seronoknya... doakan utk sy ye sis.. hrtu sy pun plan nk beli bila dh start 30 week. tp p check up nurse kk ckp dh blh mula beli sikit².

saya start 4 bulan dah beli..tp sy beli yg unisex punya..kdg2 tu rasa tak sabar sgt nak beli, tu yg sy beli awal sikit tu..tp beli sehelai dua jelah buat raso raso 🤣🤣

Saya 22 minggu. Dah 80% brg baby settle. Beli pun sikit je. Habis rm300++ je. Sbb byk guna baju anak sedara dulu2 je. Baby pulak cpt besar. Bazir je beli baju newborn byk2

alhamdulillah...tahniah sis... sy pn start beli brg baby 23w lepas buat detail scan

2y trước

terima kasih... alhamdulillah.. ❤️

alhamdulillahh.tahniah ya sis.moga baby terus sihat dan berjaya jumpa ibu ayah nya 😘

2y trước

Aminnnn... terima kasih sis❤️