rasa nk terkucil..(terkencing)

assalam hai mama semua.nk tnya.klu rasa nk trkucil tp bila g tndas xnk pulak trkucil nya.tp bila berdiri n duduk rasa nk kucil pulak..jenuh kua msuk bilik air tp xnk pulak die kua.kadang2 je bru btol2 kua kucilnya..harini pulak blik keje dr dlm kete nk trkucil tp tahan smpi uma smpi je kt uma nk msuk uma jln pon da kenkang skit sbb nk trkucil sgt..sy punya tmpt keje pjalanan 1 jam g n blik.susah jmpa ptrol pam..sy bru 11w org ckp bb nk besa lg la kire kerap nk kucil tp ni bila g tndas xnk pulak dia kua..tq mama smua..?

15 Các câu trả lời

Sy 28minggu lagi la.. 10kali ulang alik toilet. Rase nak ambik kerusi duduk depan toilet. Sy da check kencing tak kotor normal. Nasihat doctor mmg makin baby besar tekanan dkt pundi kencing kite. So bile buang air tak semua habis buang tinggal sikit2 lg sbb tu kena kerap minum air supaya yg tinggal sikit2 tak jd kencing kotor. So minum la air bertong2 tp kena stanby la pegi balik toilet😅

5y trước

hehehe trma kasih sis share info🤗🤗

Macam kencing kotor je . Kencing kotor boleh juga jadi macam tu , kencing sikit je , lepas tu rasa nak kencing lagi . Boleh pergi check sebab kencing kotor boleh effect kandungan . Banyakkan minum air masak . Kalau kerap kencing sebab banyak minum air , tak de masalah . Kalau kencing kotor yang masalah

5y trước

baik sis.trima kasih atas nasihat☺️

Sy baru kena 2 3 hari lepas. Rasa nk kencing sangat sangat tp bila kencing, sikit je air. Lepastu perut rasa kejang. Pi klinik doc check air kencing takut ada jangkitan. Tp alhamdulillah takda apa. Doc bg ubat lawas. Dan pesan minum air banyak, jgn tahan kencing

5y trước

trima kasih sis...risau kan.tp sy pon da elok da...smoga urusan kandungan kite dipermudahkn.amin

hehe...sama la asyik nk trkencing je..kdg baru pas kua toilet, x sampai 2 mnit nk kencing lg...tp yg kuanye xde la sikit, dlm hati ckp cepat betul penuh punding kencing😂 kdg2 time baby gerak2 kt bwh tu, time tu jugak la rase mcm pundi kencing da full..😄

5y trước

rase nk pkai pempers je kan.. haha...sy kt umah kdg2 malas da nk pkai slua dlm, senang time nk kencing mls nk bukak pakai. hahhaha

Sama la..tapi sy jumpa doc buat ujian.. Kata nya air kencing kita kotor.. Bila nk kencing tapi x bnyk pun kuar.. Tapi nk kencing selalu bila kencing sakit.. Bila nk bjln kita sakit kat pangkal ari2.. Better awk dpt kan nasihat doc.

5y trước

baik sis.trmakasih 🤗🤗

sye dlu mse pregnant dkt rmh sye pkai baju je sis..sbb selalu ulang alik tndas...klu pkai seluar ssah asyik bkak pkai bkak pkai...🤣🤣🤣 kndg2 sye pkai kain batik je pkai sampai dkt dada..😂😂😂

Kalo sy bile rase nk kencing memang kencing btol2.. Sebelom nk lelap tu entah brp kali ulang ke tandas, tp alhamdulillah cek urine normal.. Elok sis cek kt klinik

Sama la sis. Saya skrg ni 21weeks dah tapi allahu asyik terkencing je bab baby tendang. Bila sampai kat toilet x de pun air kencing byk🤣

Macam I pakai panti liner , so kalau terkencing sikit pun takpa 😅 kdg batuk , gelak trbahak2 pun boleh effect juga

5y trước

Kalau batuk atau bersin sampai terkencing , salah satu sebab nya otot kat area tu tak kuat . Boleh buat senaman kegel . Boleh sebabkan peranakan turun juga

Kencing tak lawas kot. Nk cakap pn xberani sbb lain org lain masalahnya. Baik refer doctor utk kepastian..