gelagat suami

hai mama semua...ada x kt sini yg bru preggy tp suami yg bria nk beli brang bb awal..sy naik risau da suami duk tnya nk beli pum susu ape katil ape..bila sy ckp tngok yg biasa2 je tp dia mrah sy xnk yg biasa kualiti x bgus.smpi sy ckp tngok je dlu kt shopie n add to chart je dlu.sbb bru 10w tp time keje pon sempat dia msj sy tunjuk pic botol set nb la car seat bb la...sy paham suami sy exsited tp sy tkot sbb bru lg..panjang lg perjalanan nk tempuh smpi ke 40w...nk marah kang tkot dia kecik ati...cma sy hrapkn sgt bb ni kuat smpi lahir dan besar..amin

32 Các câu trả lời

Puan cuba cakap elok2 dengan suami untuk bersabar dulu, atleast tunggu rasa tendangan baby dulu. Dah buat detailed scan? Tunggu buat detailed scan dulu, dah nampak jantung baby semua ok, baru beli sikit2 barang. Minta suami puan banyak2kan berdoa untuk awal2 kandungan ni. Dah week 25 macam tu baru beli barang sikit2. Semoga baby dan mummy nya sihat2 sahaja insyaAllah :)

5y trước

ok puan tnggu ckup msa bru wat details scan...doakan bb sy kuat ye...🤗

suami mana yg tak excited . ? okay tu kalau suami excited . dalam masa sama cuba slow talk dengan suami dan minta doa semoga sepanjang pregnancy berjalan lancar sbb kekadang dlm kita berseronok mcm ni kita tak tahu bila allah nak uji. banyakkan berdoa. suami sy pun mcm tu. tp lama2 dia paham . untuk barang pula beli dulu yg basic .

5y trước

kan. kita tak tahu apa nak jadi dalam tempoh tu. satu2 nikmat yg allah bg kita kena jaga elok2.

Tahniah ye sis. U dh tunggu lama untuk preggy.. Btw.. Nnti boleh la ckp kt husband.. Tunggu msuk 17w kita start la beli itu ini.. Layankan je suami ni.. Para suami bkn smua yg excited.. Btw.. U boleh mntk suami list brg2 yg dia rasa perlu.. Then if u tgk balik list tu..kalau xperlu lu discuss balik dgn dia.. Congrats

5y trước

Ya sis,tu yg warna pilihan....match.. Klau da kluar nnti boleh la tmbah if bby boy or girl hehe

Alhamdullilah husband awak excited. Biar je die nk beli ape. Huhuhu mcm sye semua pon mmg husband yg beli. Lepas 6 tahun kawin baru dpt mgandung die punye excited shoppin tu lain dr kite. Kite dok risau la baby sbb 2 kali gugur. Takut yg 3 tu x jadi. Alhamdullilah la baby skrg dh 5 bulan. Nama anak pon husband yg pilih. Sye biar je.

5y trước

Ye mmg takut. Nk tunggu lepas kan 7 bulan tu risau benor. Tapi sye beli ckit je. Sye bagi husband pengalaman tu. Sronok tgk die yg excited. Cume nasib husband x dpt shoping baju awal sbb x tahu jantina. Dh masuk 30 minggu baru tau jantina. Since die dok menyorok je setiap kali check.

congrates sis.doakan yg baik2 je.yg husband tu sis jganla marah.layan je.suruh ia doakan byak2 sis and baby healthy.ckp yang baik2.insyaAllah semua ok. kalau mampu ok je beli awal2 pon.sb nnt mmg guna.tp kalau nk jimat better ajak hubby survey dlu.sb kdg tu tak semua kita guna pon.☺️

5y trước

baik sis.trma kasih 🤗🤗

Sama lah. Dah masuk anak 3 pun perangai husband still mcm ni😂 kita layan kan je sis. Dia excited sebab sis kandungkan zuriat dia yg terhasil dari benih dia. Bersyukur sbb tak semua nasib baik mcm kita dapat suami yg mcm ni.. 😊 Jgn marahh. Cakap elokelok okayy..

sama la suami sebok ty bile nak beli bj anak.. saya ckp sabar bang scan jantina anak dulu.. bulan 2 da boleh start da beli sket2.. skrg ni dia pon da pandai hahah tggu scan anak 18hb ni br shoping keperluan anak... kita just ty pasal alamari bj je 😂😂

5y trước

Hehe bersalin bila tu sis..smoga dipermudahkn urusan..sy pin bru beli sikit2 ni.3 kli scan dia tayang bebed dia 🤭🤭🤭 bru je letak scan kt perut trus bebed yg dia tunjuk dlu🤭😂

Congrats.. sy bli brng baby Pon ms 8 bln tuh Pon blur3 . . Bli skali gus.. hahaha.. ingt nk tggu tau gender last2 nk branak br tau..so bli universal color je. Hehehe

5y trước

ok sis.sy pon klu nk beli sama cm sis beli yg unisex je nti senang leh pakai boboi or gigirl 😁😁

Tahniah sis.. Bole jek bli skit2 awal2 ni.. Nty xde laa trase sgt duit kluar.. Ape pun doa Dan tawakal kat Allah.. In sha allah mumy n bby shat stiase.. 😉☺️

5y trước

amin trma kasih mumy 🤗🤗

Bagusnye sis dia excited sgt tu. Hehe. Xpe. Asalkan dia happy, sis layan kan aje dia. Give him a good advice so nanti dh 7bln, sis boleh terus beli brg2 tu