Acid folic dan susu ibu

Assalam. Berapa jarak masa nak makan acid folic dengan minum susu? Susu ibu kebiasaanya minum berapa kali dalam sehari?

3 Các câu trả lời

1-2jam jarak antara pengambilan susu dgn apa² ubat/vitamin. Tak silap, ade dalam buku pink. Boleh cek semula 😊(sb susu ada bahan penghalang penyerapan zat besi, sama juga kopi, teh, coklat). Berapa kali nak minum susu tu terpulang, 1-2kali sehari oke da. Lebih pun tape sb kita da berkongsi kalsium ng baby, so mmg perlu byk pengambilan kalsium tu.

4y trước

Ok. Terima kasih ye ❤️

susu ibu tu susu untuk org mengandung ke? saya takde jarak. saya minum sekali je takut terlupa. takde masalah pun nak combine. susu mengandung tu, ikut saranan dalam bungkusan. ada yg 2 kali, ada yg 3 kali.

asid folic sebaiknya di ambil dalam 2jam sebelum pengambilan susu, coklat atau minuman berkafein yang lain. utk pastikan zat diserap sexara optimum

4y trước

Ok. Terima kasih ye ☺️