Waktu Sesuai Pemakanan FOlic Acid & Susu Ibu

Hai mommie...ika nak minta pendapat. Gap yang sesuai utk makan folic acid dan susu ibu mcm mana yea. Mcm ika skrg folic acid akan makan pagi sebelum sarapan. Susu sebelum tidur akan minum. Tapi ika nak try minum susu sehari 2x. Boleh ke Ika makan folic acid dulu, lepas tu terus minum susu ibu? #1stpregnancy #1stbaby

2 Các câu trả lời

Dalam buku pink ade di terangkan pasal susu & folic acid ni. Tak boleh campur makan folic acid/zincofer dgn susu. Sbb susu mengganggu badan serap zat besi. Tp badan ibu tetap perlu susu utk kalsium. Jd dlm buku pink ade dinasihatkan utk minum susu pada bukan waktu makan utama/slps 2 jam mkn ubat

Boleh je sis. Aslkan minum. 😊