Sakit area kelengkang

Assalam, hi. Ade tak mommy2 kat sini mengalami sakit area vagina and kelengkang. Lagi2 time baring mengiring lepastu nk tukar posisi or bangun. Saya skrg 36w, sakit sangat kat area kelengkang and vagina belah kiri. Macam nak nangis bile tukar posisi ?

30 Các câu trả lời

kita alami sakit yg sama sis.. saya pun sakit sgt area tu.. lagi2 saya ada liver chrirrosis.. spleen pulak mengembang. payah nye nak mengiring sebelah kiri.. nak x nak mmg kena stay mengiring sebelah kiri.. bila bangun pulak, payah nye nak kena angkat paha slow, betulkan posisi dan keselesaan, lepas tu baru slow bangun... 😭😭 esok kita masuk 36 minggu.. sakit nye, Tuhan jer yg tahu.. rasa nak terkeluar air mata

Kakak sy ckp normal sbb kepala baby da masok laluannye..baby da jumpa pintu 🤣🤣 sbb sy pun alami benda sama.. kebetulan kakak sy nurse bahagian bidan² ni.. so lega la hari hari ase nk mnx dia cek... Yg penting baby ckup gerak..n lau ase keras n sakit terus p hospital...

Sme.. Sy start 28w dh rse sakit.. Tiap kali ngiring nk bgun sakit yg amat... Tpi doc ckp normal sbb bby dh kt bwh.. And klau baby ddk rendah sgt mkin kuat rse sakit dia tu.. Sy doc ckp bby dk bwh sgt.. Xsbr nk kluar agaknye👶

Saya dh start sakit dr pertengahan second trimester😣nak berjalan pun x boleh. Hati meronta nak wheelchair. SPD or Pelvic Girdle Pain. Klu dkt mnggu nak bersalin, itu normal disebabkan hormon relaxin.

Sama...nk bangun seksa...time nk tukar posisi ms baring mmg rs berat sbb skt celah situ...tmbh plk skt gigi dgn blkg...mlm2 mmg xdpt tdo lena...terjaga kul 4 skrg tu biasa sbb skt gigi denyut2...34w😢

Aah dlu msa 27w da rasa smpai nk bersalin. Mse nk ngiring mmg alaskan bntal pastu dkt kaki ade peluk bolster. Bile nk bgun msti husb tlg trik tgn, tlg angkat sesame

Sy yg 38w ni pon azab rasa nk bgun nk angkt kaki nk tukr posisi. Tmbh ade kcik lg pula.. lg kne tabah. Skit kene laynkan jugak. Moga cptlh kluar adik bby ni.

Samaaa.. 😭 sy 32w pun sakit sangat bila nak ubah posisi nak tido. Tambah time tido tiba2 cramp kaki.. Nak bangun tu menyiksaaaaaa sangatt. 😭😭

sama sis. nak buat apa2 pun rasa seksa. jalan pun terkengkang kengkang. baru 32 weeks. sy harap baby keluar awal lah sikit masa 36 atau 37 weeks

Sama sis . Start 24week dah rasa sampai skrg baru 27week . Seksa kalau nak bangun , kena ada suami nak bergantung kalau nak bangun 😅