pregnancy

Aslmkm momy2 ok kah untuk minum minuman berais kalau mengandung. Saya dari awl pregnancy sdh ambik Air sejok tekak haus sentiasa. Nak ambik plenty Water biasa tekak xmasok.

8 Các câu trả lời

Waalaikummusalam.. Sama la saya dulu.. Tekak tak boleh langsung minum air biasa. Air sejuk je yg masuk. Drpd tak minum air langsung, minum jgk la.. Alhamdulillah, dah 6 bulan.. Skrg dah OK..

Masuk trmester kdua ni.. sy tk boleh nk minum air kosong biasa.. Nak yg sejuk ja.. Tapi risau juga.. Masa ckchup.. Sy bgtau nurse.. Nurse pon tnya kalau minum air ais.. Dia ckp blh..😇

Boleh je.. Ikot ketahanan badan.. Lgpn mase prgnt badan selalu panas kan, mst rasa nak minum ais aje.. Alhamdulillah sy bersalin dh

Boleh je sis..saya pon sllu mnum minuman berais dlu..sbb asyik dahaga je..alhamdulillah oky

Boleh je sis.. cuma air sejuk / berais yg manis hj x elok utk minum..

Boleh je tapi jangan selalu...nanti badan rasa lemah ...

Lesu badan lemah nak teran & kaki tgn mudah bengkak.

Boleh jer kot...huhu