lambat bercakap

asalamulaikum ibu2 ada x pengalaman ank nak masuk 2 thn x bertutur lagi hanya mengenal huruf n nombor 1-10 & kenal beberapa nama haiwan tapi bila ajar sebut perkataan lain susah sgt nk ikut sperti mak ayah susu puas sye cuba , ajak berborak tapi xde respon hanya kluar bahasa alien je ank saya jugak agak susah nk mengikut arahan buat mse ni sye tgu next check up di kk #ingintahu #bantusharing #firstbaby

2 Các câu trả lời

ank sye 2thun bru blh sebut bu (ibu), ba (abah), su (susu). sye slalu borak dgn die and kdg die balas dgn jelas and kdg bahasa alien. 😅 skang pun dh masuk 2y4m still ada bahasa alien cuma words dia dh bertambah banyak and ckp xbenti 😂. kalau die nk something kdg die tunjuk je sbb dia xtau nk sbut. sis truskan je ckp dgn anak, nnt lama2 anak akan ikut/faham. tp kalau sis still risau blh inform dgn nurse nnt nurse akn refer ke doktor..

janji kita ade bersembang dgn dia..