Baby tidak ada respon

Asalamualaikum... Hai momies.. nk tnya normal ke baby 1 tahun tak da respon bila di pnggl?dn tk mmbuat bunyi sperti ma pa..

7 Các câu trả lời

Biar dia leka dengan mainan ke apa, Sis try tepok tangan atau petik jari di belakang dia.. Dia ada respon menoleh atau tidak itu menguji pendengaran. Dan satu lagi Uji dia dengan suatu makanan atau kegemaran, bila dia minta, suruh dia sebut ayat yang simple macam Mama atau Papa, jika respon atau tidak itu menguji vocal suara.. Jika salah satu atau dua2 ada masalah, baik bawa check up terus ke ENT di Hospital

bunyi bising lain dia menoleh x...kalau bunyi lain yg boleh buat tkejut tp dia xrespon,tu mmg ada masalah pdgran..kalau pngil nama jer dia xrespon mungkin dia tengah leka bmain jer..utk anak bckp,ulang2 je bcakap dgn dia tanpa jemu..dia tgh serap apa yg kita ajar...cuma xluahkn lg..

waalaikumsalam . baby tak respon ni klu sllu bg gadjet lah. klu dia tak sllu gna gadjet tp tak respon awak kena bawa jumpa doctor mgkn ada msalah pndengaran atau apa sahaja. .

baby 3-4 month dh ad resopn klau dipggil..mommy kena rujuk pakar..knpe mommy xtny nurse stipa kali cek kt KD? dorg biasa akn tnye

boleh cuba jumpa pakar sis sbb risau tanda2 autism. baby sepupu saya jadi lebih kurang mcm ni

Ibu ada tanya nurse atau doktor masa cek up setahun tak?

dia tngah belajar jalan ke?

4y trước

dah pndai bjln dh..