First time nak pergi KK. Selalu berapa lama ye kalau nurse sruh dtg jam 8pagi untk bukak buku pink.

Appt KK berapa lama?

20 Các câu trả lời

kalau kk sek19 ni,dtg je kul 7.30. app kul 8 kn. buh buku dlm kotak. nnti dia pnggil bg no. duduk dulu,tunggu la nama kne panggil. nnti misi suruh 1. amik air kencing dlm cup,letak kt tndas specimen 2. letak kertas kt kaunter makmal. tunggu result 3. timbang berat,hb. kalau hb rendah,kna fbc. tunggu kt bilik 22. amek darah kt lengan. 4. p letak darah kt kaunter makmal. tunggu result. 5. masuk bilik jmpa misi. consult misi. cek perut,bp,nadi. set app utk next month/week 6. kalau perlu jumpa doc,jumpa doc. scan perut. 7. blh balik. kne standby lebih masa. kdg result kita xtentu. blh melencong ke lain. dtg 7.30am,paling kurang setel semua dlm 11am jgk. paling awal blh balik pon dlm kul 10am

Ikut pengalaman dh byk kali appointment, kalau sy dtg pukul 8-8:30pagi akan habis dalam jam 11:50pagi mcmtu.. So sy nak cepat sbb taknak buang masa, dua minggu lepas waktu appointment sy try dtg waktu klinik belum beroperasi dalam 7:50pagi mcmtu , tu pun jadi org yg ke-6 mcmtu.. habis 9pagi siap - jumpa nurse cek perut - ambik darah - ambik air kencing - jumpa doc - ambik ubat Fuh baru tahu kena dtg awal mcmtu.. next time kalau nk habis lg awal kena jd org first atau second. Maybe dtg jam 7:30pagi mcmtu. Kalau okay je nk tunggu takpa. Sbb tunggu ni boring, plus KK bukan ada cafe atau tempat2 rehat. Mmg termenung jela sambil ngantuk2.

2y trước

Masa sy first time buka buku pink tu 5 jam sy di KK. Ikut KK masing2 kot ramai mana org.

lamaaa saya first appt haritu pergi 8pagi dah ramai yg dtg 9pagi baru kena panggil ambil darah kemudian kencing 10pagi jumpa nurse pastu nurse suruh ambil ubat dulu, sbb ramai jumpa doktor dekat pkul 12 baru dpt ubat jumpa doktor org last, hampir pkul 1tgh hari 🥲 sis dtg je pkul 7.30 terpacak dkt kk insyaAllah awal sikit balik sesiap je snack dgn air dlm beg nanti lapar

8 pagi selalunya ramai, agak lambat nak siap, 2 3 jam jugak . datang awal ya 🤗saya first haritu buka buku pink pukul 11am . habis pukul 1250 pm , time doktor² & nurse ada yang dah rehat 😌 next appointment pukul 830am 😌 nyesal lak kabo anytime pun boleh asalkan pagi 😂

saya baru bukak buku haritu 16w. sbb da lmbt, kne minum air gula, jmpa doktor utk scan dan jmpa doktor gigi terus. dtg pkl 8 terus minum air gula. sementara 2 jam tu saya g cek perut ngn nurse, jmpa doktor ngn doktor gigi ngam2 2 jam. terus ambik darah kedua dan settle 😅

sebb tu la sya klau nak buka buku pink tunggu 3/4 bulan baru sya pi buka buku pink sbb husband kja susah nk cuti n nie ank ke4 😆 klau buka buku awal nnti mcm² nurse nk sruh bt .. slalu prengnant mmg sya akan buka buku lmbt²

saya masa buka buku pink pukul 6.50 dh sampai kk.. pukul 7 beratur org no 2.. 7.30 pintu buka, daftar ambik kencing, ambik darah, minum air gula, jumpa nurse, jumpa dr siap semua pukul 10.30pg...

2jam stengah. next app 2 jam dah setel. bila dh masuk 2nd trimester lama pulak 3 4 jam wlupon checkup yg sama. pehal pulak tiba2 rmai ibu mngandung awal2 dulu xda pon 😅😅

appoinmnt kalau kol 8, sy dh tggu luar klinik kol 7am. dtg awal dpt balik awal.. tp lebih kurang pun dlm sejam 2 jugalh nk kena tggu.. biasanya jumpa doktor yg lambt hbis..

tgk tmpt msing2 sis..tmpt sya,dtg awal ke dtg lmbt ttp sblm lunch be hbs .prnh skli 2 tpksa lunch kntin kkia sbb ramai org..jam 2 lbh br hbs..