rhesusnegatif

apakah risiko ibu hamil yg berdarah rhesus negatif

2 Các câu trả lời

Jika suami rhesus positif kemungkinan anak akan rhesus positif dan dikhuatiri jika darah bayi tercampur dgn darah ibu badan ibu akan hasil kan antibodi yg boleh membahayakan bayi. Ibu mengandung rhesus negatif akan dpt ubat suntikan semasa hamil utk mengelakkan ini daripada berlaku

Tk silap sy just nnt bersalin kene czer sbb diorg kene book bekalan darah tu Siap2.. My fren ada rhesus negatif tp both pregnancy ok cuma ada byk follow up