perut mengeras

apa yg korang buat kalau perut korang mengeras? mcmmana nak redakan? bahaya ke eh atau normal je tu?

6 Các câu trả lời

Ni tengah mengeras ni sejak semalam. Baby banyak bergerak dah sampai ngilu2 banyak belah kanan. terkejut-kejut saya. dah nak masuk 30 week kot.. saya banyakkan rehat, cara saya baring mengiring ke kiri. usap2 cakap dgn baby. baru baca artikel, banyak perubahan. memang suh rehat baring di sebelah yg tak sakit.

Awal2 1st trimester dulu sy juga mengeras. Tp sy xde buat apa2, just usap2 lembut je. Mgkin sbb rahim tgh nk membesar. Just akn mengeras sdikit kuat klu slps bersama @ smsa drive terlanggar lubang jalan.. So far Alhamdulillah baik2 shj.

Maybe cramp prut nk mmbesar. Sy masa first trimester pun blm boleh beza cramp dgn perut mngeras

mengeras ketika first triminister ya

2y trước

aah..pernah alami ke?

Berapa minggu dah tu?

2y trước

Mungkin cramp. Normal je tu. Asalkan tak terlalu sakit atau kerap sampai ganggu kerja harian. Kalau gitu jumpa doktor

maybe cramp