Perut Mengeras

Hai korang. 1. Pernah x korang rasa perut rasa macam mengeras. Tp x la rasa sakit. Cuma rasa mcm sesak nafas je.. Hehe. Bahaya x?(35weeks) 2. Kalau baby kurang gerak, kena gi mana sebenarnya? Terus ke dewan bersalin ke atau pergi ke kkia?

7 Các câu trả lời

hari khms tadi sy baru je alami situasi ni ..bby byk mngeras tp x de gerak sgt .. dri pkul 9pg smpai 9mlm ada dlm 7 grkn je x tmasok mngeras .. then pergi check klinik, check jantung bby ok ..then doktor kata keep monitor smpai 6ptg keesokkan hari nya .. then Alhamdulillah dri hari jumaat tu smpai skrg bby dh aktif balik ..

Sakit palsuu jerr tu kali sis...sy pn 35w 4 day alreday...sllu dh rasa mngeras n sakit...kaki pn dh naik bengkak,bjln pn mcm ibu itik dahh..😂😂😂😂 tp klu sis sakit perut n kluar darah ke apa kerr cpt2 p hsptl yaa...😊😊😊

Pernah jgk rsa perut mengeras tu.. Klw baby jurang gerak salu nye trus g hspital... Misi dkt kk salu pesan mcm tu la.. Bby kurang gerak ke darh turun ke apa2 yg risiko utk baby trus g hspital

saya alaminya sekarang.. perut mengeras.. dan skrg admit di hospital.. check jalan mmg takde bukaan lg

5y trước

perut mengeras.. klu usik tu boleh rasa perbezaannya

Pergi hosp wak. Kekadang dia false alarm je huhu tapi baik lah pergi je hosp 😁

Pegi hosp bahagian emergency.. bkn bahgian dewan bersalin

kena g hosp sis. g bahagian kecemasan . 🙁