Kejang Betis Ibu Hamil

Apa yang anda buat? Kejang waktu malam semasa tengah tidur. ?

5 Các câu trả lời

Arwah mak sy ajar , lau kejang betis .. Main ibu jari kaki .. Sy setiap kali nak jd je kejang tu , sy terus main ibu jari kaki .. Terus x jd kejangnyaa..😊

Relaks sambil urut betis slow² .. Utk kurang kn sikit rasa kena cramp, pakai stokin atau tidur selimut kaki.. Tu tips sy la.. Boleh cuba 😉

Sapu minyak panas sis..urut betis ke atas... In Shaa Allah... Lega nnti... Saya alami benda yg sama... 😊

Sambil2 tu banyakkan minum susu sis. Biasanya cramp2 ni sbb badan kita dah kurang banyak kalsium.

Banyakkan minum susu, saya sapu vicks kat betis.