Symptom2 awal

Apa tanda atau symptom2 hamil Seawal seminggu - 2 minggu? Ada sapa boleh share pengalaman 😊

16 Các câu trả lời

kuat makan badan naik . breast rasa sakit mcm bengkak . lenguh kaki&badan . perut sakit sgt dekat bahagian ari2 . sakit time kencing (sbb kencing kotor) . pergi klinik check tahu2 pregnant 4 mgu 3 hari dah masa tu 😄 takda delay period sbb ngam2 hari yg patutnya period keluar tu, saya check klinik terus sbb taktahan sakit kat ari2. 4mgu 3 hari tu btl2 genap sebulan hihi

2y trước

ooo.. ok2 . hehe

Sy tiada spotting.. Tp naluri hati kata lain macam... 1-2 minggu tu belum lewat due period lagi kan, jd tgok perubahan yg bukan kebiasaan. Contohnya sy jd lebih kuat mkn dr sebelumnya, perut masih rse kembung walau bru lepas buang air besar, lebih letih dr sblumnya, nipple jd lebih sensitif.

2y trước

Sy cek seminggu sebelum due period.. Terang naik 2ble line.. Betul tu breast rasa macam bengkak and tak selesa

Seminggu sblm period breast dh start sakit so sy abaikan ja sbb tu mmg tanda sy nk period, sehari sblm due period ada spotting sikit ada rasa mengah2 bila berjalan then rasa mengantok sgt. Lps 2hari delay period baru sy bt upt test. Result sy positive 1-2w pregnant.

2y trước

wahh .. seronoknya. sy 2 bulan lepas pon kecewa. sakitnya jiwa layan kekecewaan. tp cuba bertenang n cuba lg.

Sya dulu rasa mcm senggugut sikit, rasa bdenyut area peranakan, pinggang rasa lenguh sgt..memg ingat nk period sbb setiap bln akan senggugut mcm tu..rasa mcm nk ketuk2 ja pinggang..tp hati ni rasa lain ja bdn..bt upt, laju ja naik double line

Badan jadi penat sangat dan mengantuk.Perut blotted & breast sakit sangat (tapi tak tahu itu symptom nya sebab selalu before period memang rasa) .Berapa hari lepas lewat period ada spotting . pernah demam sekejap

2y trước

ooo..sampai demam & ada spotting ya. sy biasa breast sakit tanda2 period nak dekat.

ikut pengalaman sya mcm x ada.. tpi seminggu sblum sya cek upt selalu cramp perut & breast rsa sakit.. sja cek upt suka2 guna clearblue digital naik lah "pregnant 3+" means kndungan dh 5w lebih

delay period . breast sakit lepastuh selalu penat . pdhal tk buat apa pn . n satu lagi kuat sentap 🤣 dulu kne marah rilek je . skrg kne marah nangis haha

2y trước

feeling sensitive tibe2 eh

Seminggu dua minggu tu patut tarikh haid kn. Kalau seminggu delay haid, pun dikira terus 4w. Faham tak 😅

2y trước

faham.. kirenye sysmtom awal ni boleh detect kalau delay period je lah kan.. makna selepas 2 minggu dr minggu subur gitu

sy delay period and kluar spotted,cuma tula simptom dia lbh kurg sama mcm nk period😂

2y trước

aah la.. xdpt nak bezakan. selalu sakit breast bila nak dekat due period

Breast rasa bengkak, mengantuk, cepat penat, tak boleh bau² sangat (tak semua org)

2y trước

ooo.. ok mcm tu