Bayi gatal punggung

Apa penyebab bayi gatal punggung ? Bila buka pampers je mula garu, time mandi , time nk bg pakai pampers paling kuat garu jenuh tepis tgn dia. Bila dia garu jadi merah , kdg3 naik biji sikit. Benda ni sbnarnya dh lama jd 2 bln dh kot. Betul ke sebab pampers atau sbb lain ye .. Dah tkr 3 jnis pampers pun tetap sama. Kena tkr pampers lagi ke ? Kalau tkr pmpers brpa lama kesan dia akan npk. Sy guna 1 paket smpai habis .buntu nya.... ##bantusharing #pleasehelp #ingintahu

11 Các câu trả lời

Antara penyebab - Kekerapan penukaran diapers - Peluh - Diaper yang di pakai tak sesuai - Ada pemakaian tertentu yang tak sesuai untuk anak seperti lotion, diaper cream, bedak (jika ada)

8mo trước

terima kasih. lotion tkde pakai..

Maybe perlu tukar size. Anak sy pun mcm tu. Suka garu. Sy rasa sbb size pampers dah kecil so haba or peluh tu tekumpul jd gatal.

sama.. anak saya pun.. tp saya x terfikir pulak utk tkr brand diaper.. 😅 nk kena cuba tkr brand diaper baru la dulu kot ni..

8mo trước

huhu yaka. anak awak pakai pampers apa

kalau mak saya dia tak bagi bedak apa" atau minyak,dekat badn adik 1 thun sya ,dia trus jak ksi pakai pmpers tkde apa" jga

8mo trước

bedak smua tk ltk pun. kosong je. sendiri dia gatal

saya x letak apa² pun dkat area pampers tu..so far okay xda ruam atau gatal²

8mo trước

sama tk letak apa pun. sis pakai pampers apa?

bagi sya normal jaa sebab ank sya pun mcm tu jgak😅 ..

8mo trước

yeke.. ksian plk kt bby. tgok merah2 .. sis pakai pampers apa ye

pakai lotion snowhite warna pink punya..

8mo trước

tula. kdg2 pkir mungkin habit tp mslahnye smpai merah . garu siap buat muka sedap garu lg 🤣

dekat pinggang atas punggung ke garu tu

8mo trước

sama la anak saya pn situ, bkn sembang pempes basah. rasa sbb 'getah' pempes tu kot

mungkin boleh jadi cacing

8mo trước

tu kalau gatal anus