Vaksin pfizer

Apa ibu rasa lps cucuk vaksin dos ke 2 pfizer? Saya abis sakit 1 badan sekarang nie..smlm kena cucuk dos ke 2..start mlm td rasa sengal2 1 badan...nie dah x tahan rasa ngan bawak perut lg 33w..telan jugak la panadol..

14 Các câu trả lời

Pfizer 2nd dose. Day 2. Senak mata n kepala,sakit urat, rase cam demam tp suhu ok. Dada rase sikit ketat, panas leher telinga, sakit bahu sampai dekat ngan leher menuju breast. Timbul mcm kelenjar kat tengah2 bawah sikit antara bahu dengan leher. Panadol mmg on start lps cocok semalam lagik. Semuani mengada je kan🙄😥 insyaAllah ok ni aminnn #28w

2nd dose: lepas kene cucuk,terus pening kepala,nak muntah,dari tempat vacsin smpai rumah tido dlm kereta,,tidak demam tapi hanya panas badan. keadaan baby plk sgt aktif last kiraan tendangan habis awal hari vacsin,,baby sgt aktif berbanding dose 1

sy ibu mnyusu baby yg bru lgkap 2 dos, demm 2hari jugak, skit bdan, skit kepala sume mmg telan pandol ajelah.. lepas tu dh oke..hehe. Alhamdullh, baby oke jek xde msalah..

3y trước

tu la kan...lps telan panadol baru ok...

saya cucuk pfizer sebelum pregnant. effect second dose memang saya melepet je. tak boleh buat apa. kalau pregnant mommies lagi la kot tak bermaya

saya vaksin sinovac, perut asyik cramp jee. lepas vaksin asyik lapar tp bila makan, muntah sbb loya tekak. lepas vaksin terus demam dua tiga hari

kesan dos ke 2 ni sy rasa x sm dgn yg pertama..dos 1 sakit badan semlman..dos ke 2 kurang sikit cuma rasa panas dan baby gerak aktif sgt2

alhamdulillah saya ok takde rasa sakit apa2 kecuali di bahagian lengan tmpt cucuk je. suami pula demam smpai 2 hari, sakit kepala...

sy cucuk dos kedua phizer 3 hb 9 . takut pulak rasa . takut badan tak tahan . minta minta Allah permudahkan lah semuanyaa .

3y trước

sy dos ke2 2hb 9 sis... smga baik2 sj.. aamiin...

2-3 hari jugak sakit kepala. Seminggu badan rasa pelik rasa seram sejuk 😅 Alhamdulillah dah ok

ya sis..sy pun sma smlm dose ke 2 hrini skit² bdan dan skit kpala..bdan tak larat terbaring je😩

3y trước

saya hari tu mkn jugak panadol x tahan sgt..nurse kata x pa..