Puree baby

Apa benda yang wajib ibu2 tahu. untuk start bagi baby makan (6bulan) Atau juga suggestion barang/peralatan nak masak pureee

1 Trả lời

kalau ibu bekerja busy boleh la beli food processor cepat sikit nk steam/blend mknan. tp byk je tips2 nak masak/prepare cepat. pakai periuk biasa pn boleh. and make sure blender ada asing la yg bkn buat blende sambal belacan/bawang ada resepi beras frozen/ciken feet stock/mirepoix yg boleh simpan dlm peti, nak masak campak2 je then tmbah protein and sayur. nak senang kena ada bib yg plastik atau silicon. kena byk bersabar mmg bersepah kalau mkn. kalau ada seat utk baby duduk pn lg senang. ats keselesaan/kemampuan. set mangkuk/sudu baby boleh cari online bekas kecik2 utk frozekan makanan baby utk ibu bz/bekerja and cepatkan proses penyediaan. boleh google2 tips penyediaan makanan baby online