mengandung xley tgk gerhana

anyone here prnh x dgr mitos psl klu mngndung xley tgk gerhana??? sbb org tua2 ckp lw mngndung xley kuar ruma ms gerhana...xley tgk gerhana...knp ek??? mak mertua sy pn pcya bnda yg sma...

40 Các câu trả lời

Doa yg baik2 utk baby n ibu.sya msa tgh gerhana,sya kat kebun.🤭😅.xsdar la plak gerhana,tup2 kebun jd gelap,siap ambik gmbr jga sya n suami..May God Bless..

Samelah.. Mak dgn husband saya sampai tak bagi keluar umah.. Katenye x elok.. Kena tunggu sampai hari nak senja.. Baru boleh keluar umah..

Samalh mk sye ttbe ws kta jangan kluar rmh tk elok mk sye sruh doa tk putus smpai hbis grhana bila tnye knpe mk sy kta buat je ap dye sruh

5y trước

Btol.. Kita us anak.. Ikot jela.. Mgkin ada kebaikan nya bila dgar ckp mak

Mitos je . Jgn percaya . Tu kn semua kerja ALLAH . cuma kalau mengandung ni jangan tegur mnde yang tidak2 . Mende yang bukan2 itu je .

Saya semlm ok jak tengok gerhana matahari siap ambil gambar lagi... Mak dan mentua ok jak nie.... Berdoa jak yakin yg baik2 saja...

First time denga camni.. sy record smalam pakai phone... Alhamdulillah so far x jadi ape . Mintak yg baik2 je..

Time gerhana byk kn berdoa yg baik² je...jgn Lupe buat solat gerhana..itu lebih baik Dr pikir&dengar pekara yg bukan²...

knp nk pcya smua tu, itu kn kejadian alam Allah s.w.t yg mberithu kita tntng kebsrannya...

Ya saya pun ada dengar macam tu, semalam mil pesan dekat suami jngan suruh saya keluar rumah. Saya pun taktau apa sebab

Nenek mertua sy lg pelik, die suruh sy ketuk bontot kuali mse gerhana klau xnak anak nnt kluar ade tanda hitam dkt muka..

5y trước

Tu kepercayaan agama laen rse..smlm ade bace kt fb..dyorg ketuk kuali/periuk kuat² sbb nk halau raksasa itam besar kt langit yg nk telan bulan&matahari kononnye...wallahu..😅