Size baby tak sama dengan tarikh period

Anyone ada pengalaman mcm saya tak? Last two weeks baru dapat tahu preg and scan doc cakap baru 6 weeks then bleeding sehari. Pergi check up doctor suruh 2 weeks lagi untuk check grow atau tak then bila check tadi kantung Alhamdulillah membesar jadi 7 weeks tapi baby still samar tak nampak jelas sangat. Bila kira period patutnya baby dah 10 weeks tapi ni baru 7 weeks. Ada sesiapa ada pengalaman tak? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

4 Các câu trả lời

lebih kurang mcm sy jgk ni. sy klu ikut period ptut dh 9 weeks hri tu. tpi scan nmpak kantunf je and dr ukur sma ngn 6 weeks. tpi period sy dari dlu mmg tak teratur. boleh jdi sbb tu. x pe sis jga mkn, klu xde bleeding insyaallah okay nnti tgk repeat scan mcm mna.

2y trước

Ohh sis pun mengalami benda sama ye? Mudah mudahan dipermudahkan segala urusan. Sbb saya memang period tak teratur dari bujang dulu

up n down baby growth n size depends to mumy consume meal. N its normal kdg scan details size n actual baby size ada differ sikit. Consult with doc

2y trước

Ohh i see means kena banyak consume healthy food la ya? Thanks for the tips 😊

nak baby besar minum susu materna tapi sy x advice ambik sepanjang hamil sbb boleh buat baby tlebih besar pulak nnt. berdasarkan pengalaman sy sis

2y trước

Ohh susu boleh tolong baby besar ye? Mungkin nanti tengah tengah kena control kot la kan. Thankyou for the tips!

kalau period xregular, normal sis

2y trước

Betul,period saya sangat tak teratur dari zaman bujang. Tapi baby nanti grow and sihat jugakan? Sbb saya risau