induce belon & ubat

antara belon dan ubat mana lagi cepat bukaan . masa datang hsptal dah 1cm masuk belon tapi x jatuh cek jalan dah 2 cm lepastu tengahari nanti kena masuk ubat induce pulak . ada tak ibu induce belon dan ubat ?? saya anak pertama#bantujawab #SeriusTanya #bantusharing

10 Các câu trả lời

klau bukaan n progress lmbt, mmg doc akan induce lg. sllu mmg induce ubat lg cpt tp lg sakit la. tu pun blum tntu ade bukaan. ade time ade ade time xde. start dgn belon, lps tu ubat lg 2 3x selagi baby heartbeat okay. after induce stiap 1x tu, klau ttbe ade heartbeat baby drop mmg trus auto czer. mcm sy thn lps induce belon je. tp sbb ade bukaan n contraction natural pun kuat so doc induce belon je. lps induce belon sy jd 3cm so tggu turn nk dpt LR. Sy dpt LR 2 hari kemudian since x rushing ape olus baru 38w+, masuk LR jam 9 pg. 9.45 pg bukaan masih 3cm so doc pecahkan air ketuban. lps tu bukaan sy masa dyeorg check2 ttbe dr 3cm jd 9cm so doc suruh teran. 10.38 pagi selamat bersalin.

saya dh merasa semua jenis induce... induce yg paling sakit bgi saya, masuk ubat air tu... menggigil tahan sakit tapi contraction pon mkin kerap... masa ank kedua 2cm bukaan pastu doktor masuk belon, lepas 24jam, dokter kluarkan belon bukaan 4cm.. lepas tu masuk ubat ikut bawah, bukaan 6cm.. bile dh baring atas katil bilik bersalin 6jam tggu tade pulak contraction...aduhai... tu yg jdi masuk ubat air... lepastu baru sambung balik contraction tu lepas beberapa jam baru laa bukaan penuh, 3x teran kluar laa ank bertuah sy 😅😅😅

4t trước

Btul sy dh rsa semua induce , betul lh sis ckp tu , my bby last2 emergency czer jg sebb bby distress😭 lps bernk bdn smua sakit2 jga ank pn xlarat tp tetap paksa juga 😭

saya induce dua2. hari pertama masuk belon, ada rasa contraction kuat dlm 1 jam mcm tu lps masuk belon tp tk jatuh dlm 24jam. esoknya dr cabut belon cek stuck 3cm smpai hari ke3 di hosp. subuh tu doc masukkan ubat sbb bukaan masih 3cm, dlm kul 11 dh start rasa contraction. kul 3 dh start 5 min sekali last2 mintak ubat tahan sakit cucuk kat punggung kul 5, kul 8 bukaan 6cm terus ke lr, pecahkan ketuban kul 10 beranak huhu

bagi saya induce drip paling cepat sbb sy 4cm dlm 2jam terus 10cm klau sy xsakit pon induce drip bila bukaan makin buka & kita rasa mcm nk teran tu je yg sakit gila tapi tetap boleh dgr arahan doktor suruh buat apa 🤣

belon lambat sikit tapi lagi selamat. ubat kuat lagi jadi lagi laju tapi risiko lagi tinggi.

Dua2 failed. 😅 Emergency czer due to fetus distress

5277486