reflux

Ank sye 3 bln ad reflux..doc sruh try anfalac ar..reflux dh ok..tp sembelit plak..ad suggestion susu lain x untuk reflux.

1 Trả lời

Baby minum brp oz every feeding? Baby reflux mmg common sbb perut baby kecil and laluan efore ke perut tu ada "pintu".. as the baby gets bigger older pintu tu akan trtutup automatically dan boleh control tulah kdg2 grown ups boleh control nak muntah ka tak kdg2 tak boleh tahan muntah ja... Kita hanya bole control cara feeding.. Dont overfeed your baby... baby 3bulan usually drinks 3-4oz... 4months 4-6oz.. Baby sya pun dlu smbelit.. ni sbb susu takda fibre.. Cri susu yg ada fibre.. Try frisolac comfort yg hijau tu.. Bagi baby bila baby tak berak dlm 1hri tu.. Try 3oz-4oz pagi lepastu klu dia berak alhamdulillah.. klu smpai ke mlm tak berak2 bgi lgi.. Perlu masa utk tahi baby lembut.. Anak sya masa dia 3mggu dia smbelit sbb dia mnum s26.. Lepastu Dr paed suggest utk mnum frisolac comfort and smbung frisolac step 1... Alahmdulillah.. Normal dah.. tak sembelit dah smpai skg 4bulan 😊 Boleh pkai puting no2 sbb frisolac comfort pnya texture sgt pekat.. bukan mcm susu biasa.. sbb dia fibre.. 😊 Inshaa Allah baby awk okay tu

5y trước

I know.. Mksud u frisolac baik atau tdak? Ya anak sya minum frisolac step 1 tin biru.. setakat ni takda mslah sembelit. Utk starting bg baby yg sembelit bgus bg frisolac comfort yg tin (hijau) dlu utk lawaskan tahinya dlu.. lepastu bru try frisolac tin biru.. step 1