Anak umur 2 tahun tidak bercakap

Ank sy umur 2 tahun hanya dgr perkataan papa & mama je yg lain2 xde... Sape de tip utk ajar bdk 2 thn bcakap blh la share ye tq..

10 Các câu trả lời

boleh bawa ke hospital dulu utk check up lebih lanjut. jika doktor confirmed takda apa, boleh lebih komunikasi dgn dia. kurangkan/buang gajet dari dia if ada bagi. atau boleh hantar dia ke playschool, sehari dlm 2-3jam pun dah ok utk asah skill komunikasi/sosial dia dgn kawan2 sebaya.