Anak tak pandai lagi sebut mama/papa

risau sebab umur anak dah 1tahun 9bulan tapi masih lagi bcakap bhsa alien. pnggil mama/papa pun x pandai lagi. adakah ia normal?

4 Các câu trả lời

cerita semua perbuatan.. time bukak baju dia, "mama tengah buka baju adik" "mama pegang baju" "mama pegang tangan" boleh jg if papa yg pakaikan, mama yg sebut papa pakaikan baju adik pastu kalau mama yg pakaikan, papa plk yg ckp mama pakaikan baju. kadang if kita suruh je dia sebut." mama" dia tak layan pun

Bagi saya mcm tk normal sis,boleh jadi dia speech delay.Biasa mcmni kene rujuk pakar,Kalau kita dh ajar dia mcm mcm tpi dia still mcmtu mungkin ada something wrong,better jumpa doc untk kepastian

better tny misi/doktor kk awak. sbb sllunya anak pandai sebut mama/papa or perkataan lain atau awak kerap ajar dia sebut.

8mo trước

tu dorg nurse&doktor ckap anak sya speech delay..

selalu bersembang dgn anak