hai ibu ibu nk mnta pndagan,☺️

Ank sy dh nk msuk 6 bln..tp kna cucuk mslh nya skrng syg tkut nk g klinit ..apa pendapan ibu smu patut sy bwk atu tangguh kn dulu cucuk..

17 Các câu trả lời

cucuk tx blh skip sis , check up biasa je blh postpone , bwk je baby sis pergi klinik , jgn risau sbb nurse2 dkt situ tau mcm mn nx jaga ibu dan baby sbb diorang pon ad SOP , based on pengalaman pergi check up sepanjang pkp ny mmg tx ramai mcm hr2 biasa sis sbb diorang da hadkan hanya berapa org dkt klinik dlm satu masa ,kdg2 tu cuma sy sorg je ,cuma blk klinik tu terus mandi basuh baju mcm yg dinasihatkan ya sis

4y trước

Lama tak eh cucuk dekat klinik skrg. Sy haritu dekat kg, memg takde org. Skrg dh balik damansara, susah hati pk sbb kk kota damansara tu memg sentiasa penuh.. Dgn 3 tingkatnya lagi 😞

Wajib pergi cucuk sis .. nanti di klinik diorang ada SOP sendiri.. lagi ketat sebab klinik kerajaan kan.. duduk pun jauh2, cuma ibu n baby je boleh masuk.. kalau tiada masalah apa2, sis just jumpa nurse.. ambil berat n ukuran lilit kepala, duduk sekejap utk tanya perkembangan baby n nurse akan cucuk baby.. tak lama pun process ni 💕 semoga Allah lindungi anak dan sis 💕

4y trước

Wc.. kejap kn ? 😊 kalau ada masalah je jumpa nurse n doctor, kalau tak settle up dgn nurse je .. take care sis 💕

Better sis pergi jaa... Saya haritu bawak anak p ambik vaksin... Alhamdulillah semua okey... Kesian baby kalau sakit demam, kita jugak yang susah hati nanti... Baby perlukan vaksin untuk kuatkan sistem imun... Selagi belum cukup baby terlalu mudah terdedah dengan penyakit... Jangan risau ya... Insya Allah semua okey jaa

Vaksin x blen tangguh... Kne pegi ikut tarikh yg nurse bg... Klau nk ikut takut, risau makin lama nnti pkp lg sis takut kn... Kang nnti x kn x g inject langsung pulak... G je... Pakai protection yg sepatut nye....kt klinik pun insyaallah x lama tu... Nurse akan cuba secepat mungkin...

Kena pegi...bukan nya ada apa2 tu kat klinik..semua nya terjaga..x juga mereka campur kan kita dengan pesakit berjangkit..yg penting amal kan prosuder yg d tetap kn guna mask..pakai hand senitaizer..jau kan jarak...tu je..penting tu kesihatan ank..sekrang macam2 penyakit...

Jangan tangguh. Vaksin ni penting untuk imunisasi baby. Untuk certain peringkat umur, baby patut ada ketahanan badan untuk certain penyakit. Saya pun gi cucuk vaksin anak saya waktu PKP ni

Ibu takut nak pergi klinik. Tp x takut anak akan dtg sakit sb xdpt imunisasi. Takut tu biar berpada². Apa yg dijadualkan utk ank tu patuhi lah. Dah habis cucuk,terus balik rumah mandi.

Pg je InsyaAllah xde pape.. Make sure jaga social distance.. Jgn bg anak usik apa2.. Always sanitize.. Smpai rumah terus mndi..

Kenaa pergi sis , inshallah takde apa pun . Saya tak pernah skip appointment . Alhamdullilah okay je . Fikir anak

Kena bwk.. kalau cucuk tak bole skip.. checkup biasa x pe.. nurse selalu pesan gitu sis