Bayi Sembelit

Ank buah sya Baby Umairah mengalami sembelit dah masuk 4 hari, ank buah sya ni baby pramatang. Sekarang baby Umairah dah masuk 6 bulan dilahirkan. Mummy dia belum bg dia solid food lagi.. 100% susu formula, dan mummy dia bancuh cair dari biasa. Sblm ni pernah jadi dah tapi dalam 2 hari ja.. mummy dia ada bawa p klinik, nurse ada bgtau kalau ank tak berak byk hari tapi dia kentut tak da masalah.. ASya ada search google yang menyatakan sembelit bukan lah perkara serius. Tapi bila tgk baby mengerang kadang sampai terjerit² waktu buang air besar tu buat kita ibu ni sedih tgk keadaan dia mcm tu.. Mommies dlm ni ada tips tak? Terima Kasih..

1 Trả lời

Boleh ikhtiar guna balm tasneem cfrub in shaa allah membantu sbb balm ni guna essential oil tanpa bahan kimia atau bahan haiwan.. https://wa.me/60142659754

5y trước

Sama sama. Kite ikhtiar mana yg boleh sbb kesian kat baby kecik.. Kite yg besar pun kalau sembelit nak menangis jugak 😅