Fakta VS Mitos: Durian Untuk Ibu Hamil

Anda rasa boleh ke ibu hamil makan buah durian? Adakah ia boleh beri kesan sampingan pada bayi dalam kandungan? Cuba komen sikit kat bawah!

Fakta VS Mitos: Durian Untuk Ibu Hamil
32 Các câu trả lời

Kena kenal badan sendiri mcm mana. Ada org yg takboleh tahan, ada org yg okay je. Kalau takboleh makan tp dah teringin sgt, cuit la sikit buat raso raso

sya 4 bulan xtahu sy preggy sy makan durian,nenas,cempedak alhamdulilah baby sy kuat x jadi ape2..sekarang dah selamat bersalin alhamdulilah

Boleh. Berpada-pada la. 1 ulas cukup dah. Saya nak sangat, ada makan tempoyak durian manis 1 sudu dengan ulam. Tapi balas dgn air kosong banyak.

boleh.. sy bru mgdung 3w pom sy mkn.. tp dlam dua ulas shaja , jgan la mkan satu bakul

Blh je tapi mkn dlm kuantiti sikit.. 2 3 ulas pun ckup dah nak hilangkn rsa craving..

Normal tak saya ngdung 5 bulan tpi g kat klinik doktor cakap kepala bby dk kat bawah

bestnya dpt makan durian. sy pregnant x boleh bau langsung...loya & muntah....🤮

Salam..saya pregnant 5w...normal ker ada sedikit lendir MCM darah keluar..

sy boleh mkn durian kawin je.x boleh mkn durian kampung.terus bleeding.

Boleh je jika tiada alahan dan kencing manis/ penyakit buah pinggang.