Baby 2 tahun suka gigit kuku, berangan n kuat mimpi bila tidur..

Anak sy umur dua tahun tapi suka gigit kuku n termenung.. risau plk sy, tapi growth milestones smua dia hit on time.. cuma dia macam suka berangan, tpi klu kita kacau n main3 dgn dia, dia layan je kita.. cuma tu la.. n lagi satu bila malam asik mimpi3 kdg3 smpai terjerit seronok, kdg3 terjerit3 nangis.. risau kadang.. #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Các câu trả lời

Suka berangan tu normal. Yang mimpi tu mungkin sebab dia penat sangat. Siang banyak main ke. Anak saya kalau penat sangat nanti malam mengigau. Kadang bercakap, kadang nanges, kadang mengamuk. InshaAllah takde apa yang perlu di risaukan 😊

1y trước

Salah 1 perkembangan anak tu. Anak saya dah 5 tahun pun masih suka berangan. Hihi. Kadang2 nampak dia main masak2, cakap sorang2 konon2 ambil order.

Baby nap petang tak? Kdg2 bdk nangis atau gelak2 time tidur malam sbb terlampau penat.

1y trước

nap time ada sis, slalu dia bgn jam 8am to 9.30am then ptg jam 12.30 hingga 2pm lps lunch dia akn tdo dlm 2jam lebih, lps tu bgn bermain n dia blm pndai cakap (pelat teruk) tpi suka suruh kita bercerita n nnti dia sambung termenung dgr cerita kita.. kdg3 sy senyap nk tgk dia dgr ke tak, kdg3 dia minta kita sambung kdg3 trs dia lari lps kita snyap..