Normal ke baby Sy mcm niii

Baby Sy mula2 6 bulan mkn nak sgt..lahap mkn.. tpi bila hujung 6 bln tu dia tak nak mkn semenjak tumbuh Gigi atas🥲.. mkn sikit ..tak smpai 10 suap..lepastu tak nk.. dia gigit je sudu tu..dia tutup mulut rapat2.. lepastu dia suka gigit barang.. skrang dia dh masuk 7bulan..😞hmm Sy risau.. normal ke...tapi menyusu habis selalu 150/180ml dia menyusu... Dia minum susu dupro..mcm2 resepi Sy buat tapi tak habis baby Sy mkn... Tpi menyusu habis je ...tolong bantu Sy . Ada ke mcm Sy??#bantujawab #bantujawab #bantujawab #bantujawab

2 Các câu trả lời

assalammualaikum anak saya 2y6m tapi bercakap nya masih sepatah? kalau nk sesuatu dia akan tunjuk je? kalau kita panggil nama anak saya tak menjawab pun? yes anak sy obses dgn hp dan screen time berlebihan? anak saya suka berlari pantang tengok pintu terbuka? mcm mana ye nk solvekan problem ni? kalau ada sesiapa yg mcm saya risau boleh share something untuk sy belajar? hari hari saya risau pasal anak?

3t trước

W'salam. Masih follow up kk tak? Minta saranan dari doc. Kalau boleh cut terus screentime atau kurangkan.

normal. continue saja bg mknan tekstur lembut..bg la snacking buah dlm fruit feeder. buah lembut2 potong2 masuk peti ais kejap, dh sejuk masukkan dlm fruit feeder, bg dia gigit.