Anak selalu muntah

Anak sy sebulan lebih selalu je termuntah selepas menyusu... Hampir setiap hari mcm tu. Bila stop bg susu dia akn menangis minta smpi termuntah baru diam.. Adakah ni normal? #1stbaby

13 Các câu trả lời

Maybe oversupply kot or xsedawakn baby.. Tgk jam bgi susu n stiap lpas myusu,sedawakn baby.. Klu bru je lpas myusu,then nngis lgi nk susu,maybe dia bkn nk susu tpi just nk something dlm mulut utk mgisap.. Jnis baby high demand mungkin.. Sy pn xtau mne.. Klu salah,betulkn neh..

Maaf mencelah, kalau terlalu kerap muntah kena refer kk sebab xpasti kenapa, sbb masa sy admit mgu lepas ade bby kerap muntah kena admit, dalam pantauan doktor..dlam masa yg sama on antibiotics..zaman skrg xsama mcm dlu.. Lebih baik rujuk kpd yg lebih pakar..

sendawakan anak lepas nyusu. kalau bg susu jangan banyak sangat . biar sikit tp berulang. baby kalau.kita bg banyak2 baby hisap je dan lepas nyusu jangan terus baringkan.

Sama sis mcm sy. Sblm ni hari2 muntah. Bukannya sikit. Byk sangat2 skali muntah tu. Sendawa apa semua dh. Tp bila dh makin besar ni dh jarang2 dia muntah. Skg dh 4bulan.

Anak kakak sy pun dulu selalu muntah susu. Org tua2 ckp, nk naik badan tu. Jgn risau.. mmg anak kakak tembam dan bulat je. Semangat badan dia

baby sy pon sma...selalu muntah pastu smpai kluar dr hidung...msuk 3month dh ok....xde muntah lagi

Normal sis. Try sendawa kan baby. Anak2 saya pun macam tu kalau boleh nak mengempeng je.

Klu minum muntah minum muntah kuantiti yg banyak kena p hsptl..

Tepuk2 belakang baby supaya sendawa dan tdk muntah

lepas mnyusu pstikan sis sendawakn dahulu..