Mata Bengkak

Anak sy pagi td terantuk kerusi..? Jadi bengkak mcm ni.. Mcm mana yer..

Mata Bengkak
19 Các câu trả lời

anak saya pernh alami saya tiup guna rambut saya pastu selawat banyak2 ambik ais letak dlm tuala tuam slow2 kt tempat bengkak tu inshallah akan surut .. kalau anak aktif mcm biasa minum susu pun ok tkde muntah2 sis tk perlu risau ye ...

5y trước

betul sgt sis

Petua mak sy.. Kalo kepala anak benjol baik sis tiup hujung rambut sis(Selawat) than sapu² kat tmpat benjol tu.. Mmg tu jer kami buat utk anak²

Ambil hnduk kecik lepas tu letak es batu..then letak atas yg dkt bengkak tu mcm urut lah tp jngn kuat sngt hnya tempel2 sj..

Baik jumpa doktor sis takut ada jangkitan kuman. Takut makin teruk. Sebab saya dah pernah lalui nya...

Sy sapu ngn mnyk batu ja..insyaallah surut la bengkak tu nt..

jumpa doktor je kami tak boleh buat apa . takpun sis tuam

Kalau ade muntah beterusan bawa ke hospital

Elok pergi jumpa dokter takut darah beku

Tuam dengan ais balut dengan kain..slow2

Ciannya dia.. Sis tuam dengan ais..