Kaki bengkak ketika mengandung

Assalamualaikum..saya nak tanya, ibu-ibu semua pernah alami kaki bengkak tak masa mengandung? Saya baru 25week. Apa sebab jadi macam tu yer? Dan apa yang perlu kita buat bila jadi bengkak macam ni.

10 Các câu trả lời

Wsalam... Sama la sis oiii... Saya pun duk alami dah.... Tak boleh jutai kaki lama bengkak terus... Jumpa doktor dah... Doc kata biasa la baby semakin besar dia tekan apa tah... Lupa dah... Cuma doc pesan... Minum air masak banyak2... Masa nak tido angkat kaki bagi tinggi... Sapu la minyak panas... Esok surut la... Pastu petang ada balik bengkak... Hehehe.... Enjoy je la

Sya dah 2 kali mengandung alhamdulilah xde lah kaki bengkak tu yg ni mengandung ke 3 pun alhamdulilah xde ape ape sbb family pun xde masa mengandung kaki bengkak . Kene banyak jalan sikit sikit kot

macam sy..klau nk kuragkn bengkak @ sembab... sblum sy tdow.. sy sruh suami spukan minyak angin kt labu betis sampai kt tapak kaki.. belakang skit.. jgn kt pinggang🙂 bantal letak kat kaki🙂

Faktor utama bdiri lama & kaki tjuntai lama kt bawah.. klau su nk elakkn or kurangkn, time tidur mlm sapu minyk angin kt kaki n tinggikn sdikit kdudukan kaki.

Kalau nk surut bengkak atau nk elak bengkak kena byk bejalan atau gerakan kaki..xboleh biar terjuntai àtau kaku..tu yg sy buàt...kene byk buàt gerakan..

sy x bengkak kaki..tp sakit kt sendi jari2 tgn..x bleh nk kepal2 jari,.start kena masa da masuk 8 bulan..skrg da brsalin, still rasa sakit lg..huhu

same la sis.. kaki sy pn beberapa hr ni mcm nk jd bengkak sembap..

skrng dah 35w2d..xada kaki bengkak...

Tengok di buku pink.. ada dlm tu.

Sama sy sis...