Jaundice baby 200+

Anak sy jaundice 200+. Darah o sama dgn sy. Dah hari ketiga tahan wad dgn sy. Kat sini strict kena bf. Fm kena sorok2. Ada tak mommies kat sini pernah pakai nahla balm tu? Membantu ka? Sy ingat nak cuba ikhtiar. Nak mandi2 tu tak boleh sbb nurse mandikan baby hari2. Risau jiran2 katil lain semua dah balik. Sy sorang ja tinggal.

19 Các câu trả lời

kalau PD Sy better bf Dr bagi fm,Sebb susu Bdn mudah hadam ni diserap baby,plus ade antibody sedia ade dlm susu Bdn IBU2..pastu nahla balm tu Sy ade pakai jugak, alhamdulillah,kuning baby turun. lpas 3hari pakai..lepas tu Sy ade iktiar jugak kejut baby kerap,bagi susu,dengan mandikan air daun kucai,,blender daun kucai Amek airnya je..cuba mintak jasa baik nurse tu masa dia mandikan mintak dia campurkan air tu,mana tahu boleh turun

4t trước

Sy dah discharge. Skang mak sy tengah ikhtiarkan mandi daun kucai setiap pagi. So far tak nampak perubahan ketara lagi.

saya darah O+ jugak. anak darah O jugak alhamdulillah anak langsung xde kuning. masa check takut jugak. tp result 56 camtu je. sebab pernah baca untuk elakkan kuning ni,masa pregnant banyakkan makan kurma. alhamdulillah. mmg anak dah xde kuning. now dah 3tahun dah. next baby ni nak buat camtu jugak tengok camana. kita try and error je. InshaaAllah moga2 anak sihat2 je..

saya darah B pun anak prologue jaundice sis ( 338 ) tu paling tinggi. saya ikhtiar pakai nahla balm, mandian apa bagai semua tak menjadi. so keep breastfeed anak ja. nak buat macam mana kan. hujung2 doktor discharge anak kuning 138 sebab berat badan naik, problem lain pun takdak, result ambik ayaq kencing pun okay. last2 doktor kata anak breastmilk jaundice.

4t trước

I see.. Saya kena tahan wad 4 hari. Skang dah discharge and kena followup kk hari2 untuk kuning. Org dok cakap susu bf tak cukup untuk anak. Kena mix.

baby sy pun jaundice. sy, suami dan baby kami semua darah O. sy dgn suami pn da ikhtiar mcm2. paling terbaik susu badan sis. mula2 sy camporkan dgn formula, baby sy pulak sembelit. last2 sy fully BF je. baby sy pn mmg prolonged jaundice sbb sy darah O 😂. jadi bertabah ya sis kita sama2 darah O. mmg prolonged. hmm. 37 hari. lepas 37 je terus turun 3 😂

4t trước

37 hari stay ward? Or monitor di rumah?

saya pakai Nahla balm...suami dan anak Sy dua2 jenis darah o...Sy pkai setiap 2 jam letak DKT perut,blkang badan,tapak kaki baby ...dan Sy bagi minum susu lactogen setiap 2 jam ..anak Sy xsmpai 2 minggu kuning ..Sy ada duduk wad 3 hari ..spnjang tu Sy cuma lap2 kan baby sebab hujan masa tu..dan Sy cuma pakaikan Nahla balm

sy jenis o juga tpi alhmdulilh kuning anak x tinggi masa kt hospital 11 lps kluar wad 3 hri check kt klinik turun sikit 8.9 dtg 2hri turun sikit 6.9,6.7 selang kn 3hri bru turun 4 .9.. klu di rumah sy duk dlm bilik buka lampu 24jam lps cahaya luar lg dn jgn mkn jamu atau halia jika bby ada kuning

4t trước

Baik2. Sy cuba.

Hai strong mummy. Saya darah 0- dan baby saya 0+. Waktu kena kuning dia 200 saya ikhtiar dgn mandian mcm2, last sekali saya cuba dgn Nahla balm, alhamdulillah mmg turun utk anak saya, 3x guna terus turun kuning anak bawah 100.. sis boleh ikhtiar , selebihnya kita berserah padaNya

Saya darah o. Waktu anak sulung sampai 21 Hari check kuning walaupun kuning x tinggi tapi lambat turun. Anak kedua Saya beli siap2 nahla balm sblum bersalin lagi. Anak lahir xkena tahan wad kuning. Tapi Saya sapu awal2. Bagi Saya membantu. Sapu 2 jam skali bntu lawaskan baby membuang.

4t trước

Sy dah order. Tunggu sampai. Harapnya sesuai la dan dapat turunkan jaundice ni konsisten.

anak saya jaundice 300+ duduk NICU 3 hari.. hospital tak bagi bottle feed, so saya bawak sorok².. selama kat hospital saya marmet je. nahla balm tu tak bgi effect sgt kt anak saya, tp lain anak lain..anak saya pun baru turun bawah 100 semalam ikhtiar je.. stay strong mommy..

bf je selagi blh bf tu. susu badan mudah hadam sgt baik utk baby. bilirubin turun melalui najis & blh turun dgn lampu biru je puan. buat urutan ILU utk bantu anak 💩. btw sy darah a anak pun a, jaundice tinggi jgk dia.