Anak lambat meniarap

Anak sy hampir masuk usia 5 bulan. Tapi masih belum ada tanda2 nak meniarap. Haritu ada la sikit2 dia nak mengiring, lepastu stop xde nak mengiring dah. Bila sy cuba tummy time, dia menangis x selesa. Risau nak biarkan lama2 pula. Ada ke anak2 ibu yg lambat meniarap? Patut x sy risau? Sbb ank sy yg sulung 5 bulan dh meniarap. Yg kalini lambat pula. 😞 #IbuRisau #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Normal. Teruskan simulate baby. Mungkin position tummy time tu tak betul. Cari posisi yang baby selesa Perlu ingat juga ya ibu, setiap baby adalah individu yang berbeza. Tak boleh disamakan ya.