anak 1y6m belum berjalan

anak sy dh 1y6m belum berjalan lgi. sampai org sekeliling termasuk family sy makcik2 semua kata anak sy ni lambat, nak kata perkembangan anak sy lembab. buat masa skrg anak sy dh byk words nak bercakap cuma berjalan je belum lagi. kira lewat sgt ke ya kalau 1y6m tak boleh berjalan lagi..? sedih pulak kdg bila org ckp anak sy mcm2.

2 Các câu trả lời

kena ajar juga bg stimulasi dkt anak mula dgn pimpin tgn anak ke atau bg dia berdiri dkt kerusi , kalau x bantu kita x tahu perkembangan lewat atau x , attract dgn mainan smbil pimpin jln capai barang dulu

klu ibu pgang tgn ank atau ank berpaut kt kerusi atau apa2... ank blh jalan?

4d trước

boleh..dia dh ada langkah dlm plg byk 10 langkah cmtu tapi slow la..dia takut nak jalan laju lagi..