berjalan..

Anak sy dh 1tahun 7hari, tp still x boleh nk berjalan sendiri.. bila di ajar utk tateh, dia akan beratkan badan dia.. seolah2 dia malas nk berjalan.. even nk berdiri sendiri pun dia x berani lg.. masih berpaut2.. tp dia seorg yg aktif.. pergerakkan dia agak lincah dan laju juga. Cumanya dia malas nk berjalan.. sy mcm buntu juga lah, apa cara lg nk buat utk melatih dia berjalan... Any idea?

2 Các câu trả lời

anak saya dlu pun mcm tu puan..stahun lebih bru nk bjln...anak belum bsedia tu..belum smpai tahap dia utk berjalan..apa yg saya buat dlu...saya urut kaki anak..rangsang kaki dia..

Dia masih nak bermainlah tu, biasa standard setahun lebih baru jalan... Bagi dia masa, In Shaa Allah... Lama2 anak akan jalan... Janji dia sihat tu pon dah ok 😊