Anak Demam

Anak sy demam suhu nye 40-41 . Dh pergi klinik check smua dr bg ubat je . Tpi anak xnak mkn ubat nye . Dia keluar kan balik . Susu x nak minum makan pun xnak . Mcm mne ye nk turunkan pns nye klu dia x nak mkn ubat ? Sy dh lap bdn nye dgn tuala bsh kjp je turun lpstu pns balik . #10bulan

25 Các câu trả lời

uish bhya tu suhu tinggi. blh kena sawan. awk amek daun bunga raya. jerlum kepala dgn badan. jgn bg selimut. bg dia bebas. ank sy pon jnis xmnum ubt jgk. susah btul nk bg. mcm2 cara bg. dia thu dlm air ade ubat

Klau anak saya demam saya selalu mandikan anak saya dengan lemon, dalam 2/3 hari Alhamdulillah dah baik dari demam and elok juga if anak selsema. Puan boleh cuba manatahu serasi 😊

lap bdn ank dgn air lemon..tiap kali mandikan gune air lemon..sblom ank nk tidur hiris buah lemon sikit letak dlm stokin..pkaikan kt kaki ank..insyaallah boleh kurangkan panaa..kite iktiar☺️

ank sy susah mkn ubt.. biasa klau suhu mcmtu,ank sy dah sawan. sy msk ubt pggung,utk trunkan suhu..sbb ubt mkn tak jln..skjp je trun suhu..dah ok sikit,sy bg ubt mkn jela.

Anak sy kalau demam sy akan spray dengan caudalie grape water. Harga keras sikit tp menjadi. Badan cepat sejuk la berbanding dengan lap air biasa

tinggi suhu. sbb tu dia xnk minum susu dia xselesa . ada msuk ubat ikut bontot? nk xnk kne msuk ubat bontot tu kalau dia reject ubat mkn.

mandikan,boleh campur dgn daun bunga raya,boleh kurangkan suhu,kecik2 dulu mak sya selalu bagi mandi air daun bunga raya hehe

Lap2 dgn air asam jawa…esp waktu mlm. Mmg maknya tak dpt tidur sgt.lumurkan je biar basah kepala pun xpe

Masukkan supp bontot klu anak tak blh mkn ubat n lap2 bdn anak n sntiasa pantau suhu

40-41 sgt tinggi tu. Ada cuma minta paracetamol yg melalui bontot?