???

anak sy dah stahun sebulan tapi masih belum berjalan.. Sebaya2 dia ada yg dah jalan..risau gak....

20 Các câu trả lời

Setiap ank ni xsme sis... Tgk jg keturunannya... Ada x family sis atau suami yg lmbt jln?? Ada baby dpt ckp dulu jln kemudian... Ada yg jln dulu ckp kemudian... +ve aje sis... Jnji perkembangan baby ikut yg septutnya...

Mcm doc ckp..xperlu nak bndingkan anak sndri dgn org lain..cepat atau lambt yg penting anak sihat..lambt laun dia pndai bjln jga..stiap ank pasti ada klbhan masing2..just stay positive..abaikan yg negative..

Mungkin dia perlu masa lagi utk belajar berjalan..ada kawan sy,2 tahun masi tak pandai jalan..sbb ada masalah slow tumbersan..but now ank dia dah belajar merangkak..hrap2 anak kmu ok la takda apa2..

Anak saya umur sebulan dah meniarap, tapi ni dah masuk 1tahun genap belum jalan lagi hahaha. Saya positif je sis. Kita selalu doakan anak kita tetap sihat kuat walaupun perkembangan tak sama 😘

Tak perlu risau sis. My 1st son dulu dekat 1y 5m baru boleh berjalan. Buat pekak je bila orang aysik Tanya bila nak jalan. Development budak berlainan. Ada Yang cepat and ada yang lambat.

setiap baby xsama perkembangan sis .. kdang2 ada ank yg cpt je dha bole jalan, ada yg x .. mcm ank2 sy sulung cun 1 tahun dha bole jalan, ank kedua 1tahun4bulan baru bole jalan

sis norml lg tgk Klu dlm sthun stgh xberjln tu jdi risau...Klu dh pndai mrngkak tu ok dh..Nty pelan2 dia bljr berjln..Kte bg push walker @ ajr tateh kt dia nty dia pelan2 jln..

stiap bby xsama. mulut org ni mcm2. ank saya xmerangkak lagi nk masuk 6 bulan dikatakan malas. ibu mna tak kecil hati btul x? smoga ank2 kita membesar dgn sihat

5y trước

btul tu . bby sy pun tngah brguling2 lagi. lpas ni dh bsar msti rindu moments mcm ni. biar la dia explore sndri.

Tak perlu risau.. Lain2 budak, ada yg cepat ada yg lambat.. Normal lh tu.. Ank sy 1st cpat bljar jln, yg 2nd lmbat skit.. Yg 3rd ne xtau lh nnti 😁

Jangan risau sis, anak saya 1 tahun 4 bulan baru boleh jalan. Perkembangan baby lain2. Kalau risau, boleh tanya doktor.